giganti plecare

sursa foto:  g4media.ro

Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Cutremur pe piața locală! Cinci giganți se retrag din țara noastră! Unul dintre cei cinci coloși a și părăsit țara noastră.

Mai mulți investitori de talie mondială, în special din domeniile energetic și de telecomunicații, dar și media, au început demersurile pentru a se retrage din România, informează Libertatea.

Conform sursei citate,  de la Exxon, Enel și CEZ până la Telekom, dar și alți giganți sunt deja cu un pas afară.

Pe de altă parte, Time Warner, al doilea grup media din lume ca mărime, după Disney, a și plecat din țara noastră.

Exxon deține în România un perimetru în Marea Neagră, pe care îl explorează alături de către Petrom, societate controlată de austriecii de la OMV.

OMV Petrom a anunțat că amână decizia privind proiectele din Marea Neagră, după introducerea controversatei OUG 114. În această vară, Exxon a luat decizia de a vinde participația sa. Marți, producătorul de stat Romgaz a anunțat că ia în calcul achiziția a 15-20% din acțiunile Exxon la zăcămintele din România.

Un alt colos carea vrea să plece din țara noastră este Enel, un gigant din domeniul energetic. În luna septembrie, Reuters scria că Enel vrea să plece din țara noastră.

Grupul german Telekom este și el cu un picior plecat din România. Gazeta Sporturilor a scris în acest an că Orange a cumpărat Telekom România, fostul Romtelecom.

Pe aceeași lungime de undă se află și CEZ, compania de electricitate a statului ceh. Aceasta deține în România distribuția de energie electrică din Oltenia, plus parcurile eoliene de la Cogealac și Fântânele, din județul Constanța, cele mai mari parcuri de pe uscat din Europa. De asemenea, mai deține o serie de microhidrocentrale. În luna mai, Profit.ro nota că CEZ vrea să plece din România.

Vezi și

EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Lovitură pentru sute de mii de români! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Orban

Toți pensionarii sunt vizați- Ce se întâmplă din toamna anului 2021

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare