sursa foto:  stiripesurse.ro

Cutremur în politică! Un greu PSD face plângere penală la DNA, pentru fraudarea alegerilor prezidențiale

S-ar putea produce un adevărat cutremur în politica românească! Unul dintrei cei mai vechi oameni din Partidul Social Democrat amenință că va face plângere penală la DNA, pentru fraudarea alegerilor prezidențiale.

Motivul? Aproximativ 2.000 de cetățeni români din străinătate au votat deja la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an. Asta deși deocamdată nu se știe cine sunt cei doi candidați care se vor intra în al doilea tur de scrutin.

Constantin Florin Mituleţu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a declarat într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, că pe buletinele de vot folosite de românii care au votat deja pentru turul al doilea figurează toți cei 14 candidați, aceasta fiind procedura legală, scrie b1.ro.

”Potrivit legii s-a făcut un buletin de vot în aceeași formă ca la turul I, doar că este mențiunea «turul al doilea». (…) Este o procedură legală, este stabilită de lege. Pentru că nu ajungeau plicurile cu buletinele de vot pentru turul al doilea. Este o procedură legală, nu este stabilită de Autoritatea Electorală Permanentă. (…)

Voturile exprimate sunt desigilate la turul al doilea. Nu a văzut nimeni voturile pentru turul al doilea. Sunt sigilate și vor fi gestionate în etapa turului al doilea. Și pe plic scrie că sunt buletine pentru turul doi”, a declarat șeful AEP.

Imediat, deputatul Cătălin Rădulescu, prezent în platoul emisiuni, a spus că va face plângere la DNA pentru fraudarea alegerilor.

„Nu se poate așa ceva. Cum să primiți voturi pentru turul doi, când nu știți cine o să ajungă acolo. Este de neacceptat. O să merg și o să fac plângere penală la DNA pentru fraudarea alegerilor. Vom cere anularea lor. (…) Vom cere să se desigileze un plic ca să vedem dacă sunt puși 14 sau sunt doi și dacă există doi oameni, adică dinainte a stabilit cineva cine intră în turul doi, vom cere anularea alegerilor. Am o suspiciune maximă că aici cineva a stabilit dinainte cine sunt cei doi care intră în turul doi”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Potrivit legii, votul cetățenilor care și-au exprimat deja opțiunea pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale va fi validat doar dacă ei au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. Altfel, buletinul de vot va fi anulat.

Vezi și

Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

Legea Pensiilor are parte de modificări- Cine iese mai devreme la pensie

EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare