sursa foto:  dcnews.ro

Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

După instalarea Guvernului Orban, președintele Klaus Iohannis mai pregătește o mutare de răsunet.

Șeful statului a pregătit debarcarea celui pe care Liviu Dragnea l-a numit „personaj veninos”, anume directorul Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu.

Odată cu Pahonțu, va fi „executat” și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, informează publicația Național.

„Soarta șefului Serviciului de Protecție și Pază fiind oricum una ca și pecetluită deja, mai ales după ce SRI-ul nu doar că ”joacă la rupere” de acum acolo, dar deja în aceste zile se negociază intens numele înlocuitorului celui mai longeviv șef de serviciu secret din România, Pahonțu fiind adus de Traian Băsescu de la Jandarmerie încă din anul 2005! Singura necunoscută fiind dacă rămâne varianta de lucru a unuia dintre puținii generali din vechea gardă care au supraviețuit în serviciu în ciuda ”epurărilor” lui Pahonțu sau se va prefera aducerea unui nou om direct ”din Pădure”. Dar în următorii cinci ani cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, SPP-ul va trece oricum în sfera de influență a ”iohanniștilor” loiali din SRI! De asemenea, Raed Arafat tocmai ce a fost însemnat drept ”țintă în mișcare” pentru teribila mașină de ”paradit” a sistemului, astfel că dacă ”doctorul” nu se va retrage la timp, acesta va plăti și ”oalele sparte” din trecut”, scrie publicația citată.

„Colegilor mei le-am spus despre un personaj veninos dintr-o instituţie românească care a făcut foarte mult rău şi face în continuare foarte mult rău”, declara, în 2018, Liviu Dragnea.

Ulterior, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, dezvăluia și numele „personajului veninos”.

„Personajul veninos este dl Pahonțu (Lucian Pahonțu, șeful SPP), despre care a mai vorbit Liviu Dragnea și anul trecut. Se vor lămuri care este rolul dlui Pahonțu și al altora dimprejurul lui în politica noastră din România și cum e cu mesagerii care sunt trimiși cu promisiuni pentru unii și pentru alții că ajung miniștri și care sunt ordinele pe care le dau. Foarte mulți dintre colegii noștri aflați în guvern și aflați în funcții importante sunt loviți de acest tip de mesaj și de mesagerii veniți cu diferite ordine. În România sunt o sumedenie de oameni care dețin funcții importante și folosesc acele instituții, subordonații și banii de la buget pentru acele instituții în interes propriu sau al unui grup pe care noi l-am numit statul paralel. Dl Pahonțu este unul dintre capii celor care conduc. Mesagerii sunt sub dl Pahonțu. Dl Pahonțu, cum spune dl Dragnea, este un sforar principal, care decide”, spunea, la Digi FM, Codrin Ștefănescu.

Vezi și

Legea Pensiilor are parte de modificări- Cine iese mai devreme la pensie

EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

‘Asul’ care i-a dat lovitura de grație Vioricăi Dăncilă! Guvernul Orban, instalat dintr-o florărie

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare