sursa foto:  tion.ro

Cutremur în rândul șoferilor din România! Ar putea fi nevoiți să dea un nou examen auto

Am putea asista la un cutremur în rândul șoferilor din România! Categoria B nu va mai fi suficientă pentru a conduce orice autoturism, informează Adevărul.

Astfel, pentru a urca la volanul mașinilor, ei ar putea fi nevoiți să dea un nou examen auto, astfel încât să obțin un nou permis de conducere.

Un europarlamentar francez, pe numele său Karima Delli, dorește o nouă categorie de permis auto, anume o categorie pentru conducerea SUV-urilor.

Europarlamentarul francez Karima Delli vrea să introducă o nouă categorie pe permisul de conducere pentru SUV-uri, o țintă a militanților pentru climă, din cauza poluării pe care o emit, și a celor care militează pentru siguranță, din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni, bicicliști și șoferii de mașini mai mici, scrie politico.eu, conform Adevărul.

Permisul B „nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”

Vehiculele „nu numai că ocupă mai mult spațiu și sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic … în ceea ce privește siguranța rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele ușoare, cu consecințe mult mai grave”, a scris în proiectul său de raport deputatul Verzilor, care conduce lucrările Parlamentului privind o reformă a normelor UE privind permisele de conducere.

Permisul B necesar în prezent pentru a conduce autoturisme și camionete „nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”, a precizat ea.

Astfel, ea dorește un nou permis B+, care să se aplice mașinilor și camionetelor care cântăresc mai mult de 1,8 tone.

Șoferii ar urma să îl obțină doar după o perioadă de probă de doi ani pentru un permis B normal și doar de la vârsta de 21 de ani, a propus ea.

Acest lucru i-ar obliga pe șoferii de SUV-uri grele și populare, precum Audi Q7, Volvo XC90 și BMW X5, să își actualizeze permisele.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare