sursa foto:  captură youtube

Cutremurător! Un fost coleg de celulă al criminalului de la Mediaș rupe tăcerea – Dezvăluiri din închisoare

O crimă petrecută week-end-ul trecut a șocat întreaga țară! Odată cu această crimă, Legea privind recursul compensatoriu, act normativ de care a beneficiat cel care a înjunghiat victima, a ajuns subiect de scandal între Putere și Opoziție.

Gheorghe Ignat, fost luptător MMA și fost coleg de celulă cu Rusu Marian (n.r. – cel care i-a aplicat 11 lovituri de cuțit tânărului de 25 de ani), a rupt tăcerea pe blog-ul său.

Cel supranumit „Ursul Carpatin” a făcut dezvăluiri despre comportamentul lui Rusu din spatele gratiilor și a sărit în apărarea Guvernului. Mai mult, el consideră că, dacă cei 8 ani petrecuți în pușcărie nu au reușit să-l schimbe, nici după cele 400 de zile pe care le mai avea de ispășit nu ieșea alt om și tot ar fi comis crima.

Vezi și EXCLUSIV Dedesubturile crimei de la Mediaș! Răfuială între ‘pui de interlopi’

„Prezentatorii de știri, politicienii din opoziție și cei de prin studiourile de televiziune țipă și urlă către guvern, arătând cu degetul și spunând că guvernanții ar fi de vină pentru crima comisă de tine. Ei spun asta pentru că tocmai ai fost eliberat din închisoare după mulți ani de „reabilitare”.

Însă lucrurile nu stau așa deloc! Ce văd eu, domnilor care sunteți împotriva schimbărilor din sistemul penitenciar??? Văd un sistem care a fost creat să reabiliteze persoanele condamnate și care din păcate este falimentar… Acest bărbat a stat mulți ani în reabilitare, ar fi trebuit să fi ieșit de acolo un om schimbat, reabilitat… dar cum să faci asta în condițiile actuale de detenție?

Cum să reabilitezi o persoană când de cele mai multe ori nu ai unde să o pui să doarmă? Cum să faci o persoană să-și dorească să se schimbe când o înghesui cu alți 15, 20, 30 de deținuți într-o camera insalubră, cu un singur wc, plină de pleoșnițe, păduchi și șobolani, unde manelele răsună cât e ziua de lungă, iar fumul de țigară este atât de dens, încât așa cum zice o vorbă: în pușcărie „rezemi bicicleta de el”.

Cu un procent de recidivă de 75% cred că societatea ar trebui să se gândească serios la o reabilitare reală a celor de după gratii, pentru că acești oameni băgați acolo, ies mai sălbatici decât au intrat, iar partea mai puțin plăcută este că ei vor ieși până la urmă de acolo, mai devreme sau mai târziu, fie prin grațiere, amnistie, recurs compensatoriu sau pur și simplu pentru că au terminat pedeapsa.

Cineva zicea că dacă ai fi stat încă 400 de zile în pușcărie, cât mai aveai de drept, nu ai fi săvârșit această crimă. Știi ce cred eu? Cred că dacă 8 ani, cât ai executat, nu au reușit să te schimbe, atunci nici cele 400 de zile pe care le mai aveai, nu ar fi făcut acest lucru și că până la urmă, tot ai fi comis-o”, scrie Ignat.

„Țin minte că te-am abordat în câteva rânduri, încercând să discutăm despre subiectul care pe mine mă interesa și mă interesează și despre care discutam cu majoritatea celor închiși și anume o viață nouă prin Iisus Hristos.

Prima oară ai râs ironic, a doua oară ai părut deranjat de abordarea mea, iar a treia oară m-ai ignorat, ceea ce m-a făcut să înțeleg că nu era deloc pe placul tău ceea ce încercam să-ți spun, măcar că ar fi fost spre interesul tău s vezi despre ce e vorba.

Văzându-ți atunci atitudinea arogantă și plină de mândrie am intuit că lucrurile nu vor merge bine pentru tine”, mai spune „Ursul Carpatin”.

Un tânăr de 25 de ani a fost omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Mediaș, trei persoane fiind reținute în acest caz. Principalul suspect este Rusu Marian, în vârstă de 30 de ani, cel care l-a înjunghiat pe tânărul ucis.

Vezi și Bomba a fost aruncată! Ce se va întâmpla cu pensiile

SURSE Decizia pe care o așteaptă toți românii: Ce va face Guvernul Dăncilă săptămâna viitoare

EXCLUSIV Lovitură devastatoare pentru Klaus Iohannis, în războiul cu Olguța Vasilescu! Scenariul care îl ‘dărâmă’ pe șeful statului

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare