Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, Gabriela Firea, din postura de candidat independent, ar câștiga Primăria Capitalei (sondaj INSOMAR)

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, Gabriela Firea, din postura de candidat independent, ar câștiga lupta pentru Primăria Capitalei, potrivit unui sondaj făcut public astăzi de INSOMAR.

Potrivit sondajului, Gabriela Firea se află în topul încrederii românilor. Dacă ar candida ca independent pentru funcția de primar general, ar obține o majoritate fabuloasă: 34% dintre bucureștenii chestionați o vor în locul lui Nicușor Dan, scrie Realitatea.net.

Nicușor Dan ar obține locul al doilea, fiind votat de 23% dintre respondenți.

Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar obține 10% din voturi, la egalitate cu Rareș Bogdan (PNL).

Imagine

AUR se apropie de PSD

Același sondaj INSOMAR arată o repoziționare a alegătorilor pentru alegerile parlamentare. PSD conduce în continuare din poziție fruntașă, cu 29%, în timp ce AUR se află pe locul 2 în preferințele românilor, cu 22 de procente. Partidului lui George Simion îi suflă în ceafă însă liberalii. Potrivit INSOMAR, PNL este cotat cu 21 de procente.

Imagine

Sondajul a fost realizat în perioada 24–30 iulie 2023, pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.

Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare