sursa foto:  inquamphotos.com

Dacian Cioloș, condiția obligatorie pe care PNL-ul trebuie să o respecte pentru ca USR-PLUS să revină la guvernare: Cu acest prim-ministru, nu poate să existe o Coaliție

Duminică seara, Dacian Cioloș, copreședinte al USR-PLUS, a vorbit despre revenirea la guvernare a formațiunii pe care o reprezintă.

Cioloș a precizat că, pentru ca USR-PLUS să revină la guvernare, împreună cu PNL și UDMR, Florin Cîțu trebuie să fie schimbat din funcția de prim-ministru.

„Păi, nu mai avem ședințe de Coaliție, de când colegii noștri s-au retras din Guvern. Cu acest prim-ministru, nu poate să mai fie o Coaliție cu USR-PLUS.

Președintele decide pe revocarea miniștrilor, la propunerea premierului. Noi nu cu președintele am avut treabă, problema a fost cu premierul, care s-a comportat cum s-a comportat și a aruncat în aer Coaliția.

Încă o dată, noi am făcut Coaliția cu PNL și UDMR. Și PNL-ul e cel care a dat premierul, și premierul Coaliției e cel care trebuie să conducă un Guvern din care fac parte miniștri din trei partide. Avem ședințe de Coaliție, unde decidem prioritățile politice, discutăm agena Guvernului, ne punem de acord pe conținutul unor texte legislative care sunt mai importante. Deci, acolo, la nivelul acesta discutăm. Președintele s-a mai uitat pe dosare mari, din când în când, dar, încă o dată, situația la care s-a ajuns acuma ține de modul în care a funcționat Guvernul și modul în care premierul a înțeles să-și exercite atribuțiile. Nu de un premier care integrează miniștrii din trei partide, ci de un premier autoritar, care face ce vrea în Guvern, indiferent de ce discutăm noi, în Coaliție, și care dă afara miniștrii așa cum crede el, fără nicio discuție în Coaliție. Deci, acolo e problema care trebuie rezolvată pentru a avea o Coaliție”, a afirmat Dacian Cioloș, la Aleph News, într-un interviu acordat Sorinei Matei.

Vezi și EXCLUSIV Ludovic Orban, după ce Klaus Iohannis a declarat că golful nu este un sport exclusivist: ‘Eu nu joc golf’

Avem dovada! Clotilde Armand a mințit!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare