sursa foto:  g4media.ro

Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, out din USR-PLUS? Echipa lui Barna vrea la guvernare fără PLUS

Sâmbătă, Comitetul Politic al USR-PLUS se reuneşte pentru prezentarea candidaturilor la preşedinţia formaţiunii şi pentru componenţa Biroului Naţional. Şedinţa are loc la Teatrul Naţional din Bucureşti. În contextul Congresului din octombrie, când USR-PLUS își alege președintele, a început campania internă a formațiunii. Membrii echipei lui Dan Barna prezintă echipa „USR-PLUS la guvernare în 2024”, fără PLUS. Practic, Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu și ceilalți membri PLUS sunt scoși din schema pentru o posibilă viitoare guvernare. Amintim că, în luna iunie, în contextul alegerilor pentru organizațiile județene, Bugetul.ro a dezvăluit că echipa lui Barna intenționează să o scoată din joc pe cea a lui Cioloș. Acum, oamenii lui Dan Barna dau cărțile pe față și prezintă o echipă „USR-PLUS la guvernare în 2024”, fără PLUS.

Vezi și Informația prezentată de Bugetul.ro se confirmă! PLUS-ul dispare! USR-ul lui Barna preia controlul în USR-PLUS

În iunie, Bugetul.ro a publicat acuzațiile unui membru al Birolului Politic al PLUS Vâlcea, candidat la șefia USR-PLUS VâlceaMihail Andrei Cismaru, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea, a făcut acuzații grave la adresa conducerii formațiunii. În contextul alegerilor ce au avut loc sâmbătă, 19 iunie, în USR-PLUS Vâlcea, Mihail Cismaru a afirmat, pentru Bugetul.ro, că rezultatul era deja știut și că viceprimarul Andrei Gheorghiu avea fotoliul de președinte USR-PLUS asigurat. Mihail Cismaru a declarat, pentru Bugetul.ro, la acea vreme, că sistemul actual după care se organizează alegerile interne este „un fel de fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului”. Astfel, potrivit lui Cismaru, sistemul de organizare a alegerilor face să dispară PLUS-ul și îi asigură lui Dan Barna un mandat la șefia USR-PLUS.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluire din interiorul USR-PLUS: ‘În fiecare filială e câte un baron local. E mai rău decât era înainte PSD-ul’

Andrei Gheorghiu este unul dintre cei care au distribuit mesajul cu echipa USR-PLUS la guvernare în 2024, fără membrii PLUS

Echipa USR PLUS la Guvernare 2024

Pentru că echipele bune se construiesc în timp și în tranșee. Pentru că o forță politică mare se construiește ducând mesajul peste tot în România, organizând filiale, fiind în stradă cu oamenii – și asta am făcut noi cu toții. Pentru că am construit chiar și când am fost în dezacord și mereu am lucrat împreună să facem partidul mare și să schimbăm România de la guvernare. Pentru că Dan a fost cu noi peste tot și noi am fost cu el. Pentru că democrația adevărată se construiește cu zgomot și am știut să facem asta, dar și să muncim. Pentru că ne-am unit și pentru că noi toți mergem spre victorie, acum, în 2024 și după”, a transmis Andrei Gheorghiu, șeful USR-PLUS Vâlcea.

Ar putea fi o imagine cu 20 de persoane şi text care spune „Dan Barna Cătălin Drulă Cristian Ghinea Stelian Ion Claudiu Năsui Cristina Prună Elena Lasconi Lucian Stanciu Viziteu Radu Mihaiu Gabriel Pleșa Cosette Chichirău Vlad Botoş lonuț MoÈteanu Radu Mihail Pollyana Hangan Radu Ciornei Radu Miruță Silviu Dehelean Radu Panait Cristian Seidler Liviu Mălureanu Octavian Berceanu Cătălin Stancu Lucia Hang Cristian Moş Andrei Gheorghiu Adrian Echert Teodora Stoian Andrei Nistor Ion Belu USR Cristian Ghica La Guvernare *plus 2024”

Inclusiv, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a distribuit imaginea cu „USR-PLUS la Guvernare în 2024”, fără Cioloș și ai săi.

Începem campania internă. Am început cu Dan Barna când eram un partid mic și ne-am făcut mari. Fac parte din echipa „USR PLUS la Guvernare 2024” pentru Biroul Național. Oameni cu care am construit și am dus mesajul USR și apoi USR PLUS în toată țara.
————————————————————————
Echipa USR PLUS la Guvernare 2024
Pentru că echipele bune se construiesc în timp și în tranșee. Pentru că o forță politică mare se construiește ducând mesajul peste tot în România, organizând filiale, fiind în stradă cu oamenii – și asta am făcut noi cu toții. Pentru că am construit chiar și când am fost în dezacord și mereu am lucrat împreună să facem partidul mare și să schimbăm România de la guvernare. Pentru că Dan a fost cu noi peste tot și noi am fost cu el. Pentru că democrația adevărată se construiește cu zgomot și am știut să facem asta, dar și să muncim. Pentru că ne-am unit și pentru că noi toți mergem spre victorie, acum, în 2024 și după”, a scris Ghinea, pe Facebook.

Mihail Cismaru, fost candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea din parea PLUS, pentru Bugetul.ro: „În momentul ăsta, face să dispară PLUS-ul complet și îi asigură lui Barna un mandat în plus”

E vorba despre cum se organizează alegerile, e o chestiune valabilă în toate filialele, că peste tot sunt acum alegeri, inclusiv la București. Sistemul e un fel fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului. În momentul ăsta, face să dispară PLUS-ul complet și îi asigură lui Barna un mandat în plus. În fiecare filială în parte e câte un baron local, să-i zic așa, care își face jocurile cum vrea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, candidatul la șefia USR-PLUS Vâlcea.

Cu absolut nimic (n.r. – nu se diferențiază USR-PLUS-ul de astăzi față de partidele vechi). E chiar mult mai rău decât era înainte PSD-ul. Măcar PSD-ul face recrutare de oameni, să își schimbe cumva imaginea. Aici nu e vorba deloc de așa ceva. Pur și simplu, sunt niște băieți care au fost primii când s-au făcut filialele, iar statutul îi ajută pe cei care au venit primii să rămână „forever”. Și toată mocirla asta se poate extrapola până sus.

Vezi și Arde USR-PLUS, după ce a făcut blat cu PSD! ‘De ce este bine să votați pe oricine altcineva decât pe soțul dvs.’

Toate alegerile se fac în urma fuziunii, iar bătălia e cumva câștigată dinainte de USR și de Barna, de aripa asta, pentru că votul se face prin delegați, iar ei controlează delegații. De exemplu, dacă un președinte de filială locală are niște probleme penale sau probleme de altă natură, nu va putea să fie înlăturat de la centru de Barna sau de gașca lui de acolo, de Ghinea și cei care mai sunt în jurul lui, pentru că pierd un vot și atunci închid ochii la aceste mișmașuri și prostii din fiecare filială locală, pentru a se asigura.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare