sursa foto:  g4media.ro

Informația prezentată de Bugetul.ro se confirmă! PLUS-ul dispare! USR-ul lui Barna preia controlul în USR-PLUS

USR-ul lui Dan Barna a desființat, practic, PLUS-ul lui Cioloș la alegerile interne. USR-ul va avea majoritate în 29 de organizații județene, în urma alegerilor interne: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Calarași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu-Mare, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Timiș, Suceava, Teleorman, Sibiu și Mureș.

Singurele bastioane PLUS sunt organizațiile București și Diaspora, dezvăluie Ziare.com. Informația că USR-ul lui Barna va scoate din joc PLUS-ul în alegerile interne a fost publicată de Bugetul.ro încă din 18 iunie.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluire din interiorul USR-PLUS: ‘În fiecare filială e câte un baron local. E mai rău decât era înainte PSD-ul’

La vremea respectivă, Bugetul.ro a publicat dezăluirea unui membru al Birolului Politic al PLUS Vâlcea, candidat la șefia USR-PLUS VâlceaMihail Andrei Cismaru, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea, a făcut acuzații grave la adresa conducerii formațiunii. În contextul alegerilor ce au avut loc sâmbătă, 19 iunie, în USR-PLUS Vâlcea, Mihail Cismaru a afirmat, pentru Bugetul.ro, că rezultatul era deja știut și că viceprimarul Andrei Gheorghiu avea fotoliul de președinte USR-PLUS asigurat. Mihail Cismaru a declarat, pentru Bugetul.ro, la acea vreme, că sistemul actual după care se organizează alegerile interne este „un fel de fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului”. Astfel, potrivit lui Cismaru, sistemul de organizare a alegerilor face să dispară PLUS-ul și îi asigură lui Dan Barna un mandat la șefia USR-PLUS.

Iată că acum se confirmă declarația făcută de Mihail Andrei Cismaru, pentru Bugetul.ro.

Alegerile interne din USRPLUS au fost câștigate în mare parte de facțiunea USR condusă de Dan Barna. Surse politice susțin că USR va avea majoritate în 29 de organizații județene, în urma alegerilor interne. Astfel, USR a obținut majoritate în: Alba, Arad, Arges, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Olt, Satu-Mare, Tulcea, Valcea, Vaslui, Timis, Suceava, Teleorman, Sibiu si Mures.

De cealaltă parte, PLUS se poate baza pe filialele din București și Diaspora, au mai precizat sursele politice.

Mihail Cismaru, pentru Bugetul.ro: În momentul ăsta, face să dispară PLUS-ul complet și îi asigură lui Barna un mandat în plus”

E vorba despre cum se organizează alegerile, e o chestiune valabilă în toate filialele, că peste tot sunt acum alegeri, inclusiv la București. Sistemul e un fel fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului. În momentul ăsta, face să dispară PLUS-ul complet și îi asigură lui Barna un mandat în plus. În fiecare filială în parte e câte un baron local, să-i zic așa, care își face jocurile cum vrea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, candidatul la șefia USR-PLUS Vâlcea.

Cu absolut nimic (n.r. – nu se diferențiază USR-PLUS-ul de astăzi față de partidele vechi). E chiar mult mai rău decât era înainte PSD-ul. Măcar PSD-ul face recrutare de oameni, să își schimbe cumva imaginea. Aici nu e vorba deloc de așa ceva. Pur și simplu, sunt niște băieți care au fost primii când s-au făcut filialele, iar statutul îi ajută pe cei care au venit primii să rămână „forever”. Și toată mocirla asta se poate extrapola până sus.

Vezi și Arde USR-PLUS, după ce a făcut blat cu PSD! ‘De ce este bine să votați pe oricine altcineva decât pe soțul dvs.’

Toate alegerile se fac în urma fuziunii, iar bătălia e cumva câștigată dinainte de USR și de Barna, de aripa asta, pentru că votul se face prin delegați, iar ei controlează delegații. De exemplu, dacă un președinte de filială locală are niște probleme penale sau probleme de altă natură, nu va putea să fie înlăturat de la centru de Barna sau de gașca lui de acolo, de Ghinea și cei care mai sunt în jurul lui, pentru că pierd un vot și atunci închid ochii la aceste mișmașuri și prostii din fiecare filială locală, pentru a se asigura.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare