sursa foto:  zf.ro

Dan Barna pe făraș? Mai multe organizații USR îi dau lovitura de grație

După ce a cerut ca DNA să îl ancheteze, procurorii anti-corupție s-au autosesizat și anchetează dezvăluirile făcute de Rise Project despre liderul USR sub acuzația de fraudă cu fonduri europene.

Conform România TV, mai multe organizații județene ale USR au cerut, luni seara, retragerea lui Barna din cursa prezidențială. De altfel, în USR prinde contur un curent tot mai puternic prin care se cere demisia lui Barna.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că procurorii DNA nu l-au informat despre începerea unei eventuale anchete în urma reportajului apărut pe Rise Project. ”Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a adăugat el, în timpul unei întâlniri informale cu jurnaliștii.

„Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a declarat Dan Barna, întrebat despre informațiile că ar fi fost citat să se prezinte la DNA.

Precizările vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora DNA a demarat o anchetă ”in rem” după dezvăluirile Rise Project care îl vizează pe Dan Barna.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar liderul USR este ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, pentru că știe că ”asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menționat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

Detalii noi! Va apărea o nouă taxă

Alertă în cazul Caracal! A fost găsită

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare