sursa foto:  digi24.ro

Dan Barna: ‘Vom schimba legea, astfel încât mandatul acela de la Consiliul Legislativ să nu mai fie unul pe viață’

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că ”Vom schimba legea, astfel încât mandatul acela de la Consiliul Legislativ să nu mai fie unul pe viaţă, să nu mai fie o sinecură pentru retras dinozaurii la cimitir, ci să fie pur şi simplu o responsabilitate a statului român”.

 

 

„Miza de a organiza alegeri este aceea de a intra într-o logică de stabilitate. Noi acum avem un Parlament care nu mai reprezintă clar voinţa cetăţenilor, aici nu e niciun dubiu, am văzut că ultimele alegeri confirmă lucrul acesta, şi un Parlament care e total imprevizibil. E foarte greu. Numirea lui Iordache este un astfel de exemplu de iresponsabilitate şi de non agendă care e promovată de către actuala majoritate”, a declarat Dan Barna la Digi24, întrebat dacă este de părere ca alegerile să aibă loc pe 6 decembrie.

El a dorit să precizeze că niciun parlamentar USR nu a votat în favoarea numirii lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ – „o ruşine pentru România”. „N-a fost niciun vot de la USR pentru Florin Iordache şi lucrul acesta e foarte clar şi s-a confirmat în cele din urmă”, a spus Barna.

 

 

Întrebat ce va face USR PLUS dacă va avea majoritate, Dan Barna a arătat că viitorii parlamentari ai alianţei vor schimba legea.

 

 

„Vom schimba legea, astfel încât mandatul acela de la Consiliul Legislativ să nu mai fie unul pe viaţă, să nu mai fie o sinecură pentru retras dinozaurii la cimitir, ci să fie pur şi simplu o responsabilitate a statului român, cu un mandat foarte clar de trei ani sau patru ani, astfel încât Florin Iordache să nu rămână în acea poziţie. Este o ruşine pentru statul român că o coadă de topor, cum este domnul Iordache, care aproape ne-a scos din Europa, a fost recompensat de către PSD cu poziţia de preşedinte al Consiliului Legislativ”, a susţinut liderul USR.

Citește și:

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare