sursa foto:  libertatea.ro

Daniel Funeriu, un nou derapaj grav la adresa lui Tudor Gheorghe: ‘Când l-am atacat pe mizerabilul rapsod’

Fost ministru al Educației, Daniel Funeriu continuă războiul cu Tudor Gheorghe.

Funeriu susține, pe pagina de socializare, că nu va face pasul în spate și îl numește pe Tudor Gheorghe din nou „mizerabil rapsod”.

Totodată, despre susținătorii acestuia, Funeriu spune că fac parte din „naționalismul de grotă”.

Vezi și Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

Tot mai mulți magistrați vor să se pensioneze

Se dau noi tichete- Cine poate primi mii de lei

„Dragii mei, fiți deștepți și nu vă lăsați manipulați: gândiți cu capul vostru 😉
Și acum, după uriașul scandal mediatic, iscat de o postare a mea pe FB, îi rog pe toți obidiții din România, care m-au înjurat non stop, să devină, pentru o clipă măcar, raționali. Știu că e greu, dar merită încercat. Luați de aici:

de 70 de ani, școala v-a descurajat să gândiți cu capul vostru. Ați vrut nota 10? Nimic mai simplu. Ați repetat ca papagalul și ați obținut-o. Gândirea personală era suspectată, exact ca la la învățământul politic, și prompt sancționată. Am fost privit ciudat prin clasa a șaptea, pentru că l-am făcut fricos și laș pe ciobanul din Miorița care își tot deplânge soarta, în loc să lupte bărbătește. Ziceam că ciobanul trebuia să lupte până la ultimul cartuș, cum făcea vreun cowboy din westernuri. Ce să fac? Așa m-a învățat viața să fiu: temerar și just.

Văd că azi nu s-a schimbat mare lucru. Când l-am atacat frontal pe mizerabilul rapsod Tudor Gheorghe și, de fapt, tot naționalismul de grotă pe care îl reprezintă, fie că se vede la București, Craiova, Ditrău sau Bruxelles, pentru tot răul pe care vi-l face prin prestația lui, voi mi-ați dat o notă chiar mai proastă decât profesorul meu. Dar eu că întreb: ați gândit voi cu capul vostru când ați scris ce-ați scris sau ați repetat ca pe vremuri la școală ce ați auzit de la alții? Oare nu cumva mai e valabilă zicerea din anii 1990:

”Au mințit poporul
Cu televizorul”?

V-ați pus întrebarea simplă, oare de ce am fost linșat mediatic pe tot parcursul mandatului meu ca nimeni altul? Dacă nu ați înțeles, vă spun eu: pentru că am deranjat prea multă lume. Aproape 200 000 de elevi anual care, pentru a obține o diplomă de bacalaureat, au fost nevoiți să învețe, nu să fure. Înmulțiți cifra asta cu zece ani de când am introdus camerele, mai adăugați aici părinții și bunicii (nu chiar pe toți, dar pe cei mai mulți) și veți vedea că am deranjat aproape jumătate de țară. Ca să nu mai vorbesc de deranjul major provocat universităților de doi bani, care s-au văzut brusc fără materie primă, pierzând astfel 360 de milioane de euro ANUAL. Vă aduceți aminte că, la mult îndrăgitul post de televiziune al domniilor voastre, așa-zișii ziariști au ținut-o langa că eu n-aș avea diplomă de bacalaureat falsificând documente din Franța?

Și ca să încheiem odată cu acest subiect. Voi chiar nu vă dați seama că aceasta a fost cea mai importantă reformă morală de după 1989? De atunci până azi două milioane de tineri au înțeles că nu pot intra în viața de adult furând startul. Toți miniștrii dinaintea mea au cunoscut imensa fraudă de la bacalaureatul nostru, fraudă de neimaginat pentru țările prin care mi-am dus veacul până acuma. Unul n-a avut curajul s-o extirpe. Și știți de ce? Și-au dat seama că un asemenea gest le va afecta imaginea și viitorul politic, la care au ținut mai mult decât la însănătoșirea morală a tinerei generații.
Voi ce-ați făcut și ce faceți acum? Vine un doctor, vă operează tumoarea de pe creier, trăiți sănătoși bine mersi, dar vă plângeți în stânga și-n dreapta că se vede încă cicatricea de pe craniu.

Dar să ne ocupăm și de altceva: la profesorii universitari v-ați gândit? Mulți au ajuns la această demnitate prin fraudă (cer iertare celor cinstiți), adică plagiind. Vă aduceți aminte ce scandal a provocat plagiatul ordinar al lui Ponta și câți lachei au sărit să-l apere, atacându-mă pe mine că „l-am pârât la Înalta Poartă”? Voi chiar nu vedeți că în țara asta nu e vinovat hoțul, ci ce-l care-l arată cu degetul? V-ați gândit că în orice țară civilizată acest domn Ponta -mulți spun că, pentru Colectiv, e un criminal vesel- n-ar mai fi avut ce căuta în politică? Cei ca voi l-au făcut însă prim-ministru! Și ce-a făcut el când a ajuns acolo? V-a distrus viața. Vouă, nu mie, chiaar dacă a încercat din răsputeri!

Și acum să revenim la bardul național. I-am spus ”canalie talentată”: timbrul vocii, carisma în rândurile spectatorilor sunt certe. Iar tocmai astea îl fac periculos, iar LucianBlaga ne spune asta mai bine ca oricine:

”Când şarpele intinse Evei mărul, îi vorbi
c-un glas ce răsună
de printre frunze ca un clopot de argint.”

I-am contestat însă cu vehemența potrivită circumstanțelor faptul că prin specatcolele sale (de data aceasta chiar de ziua lui Ceaușescu!) batjocorește jertfa miilor de tineri care au murit, inoculându-vă perfid ideea că totul a fost DEGEABA. Ce mizerie, ce infamie! Și, Dumnezeule mare, câți au sărit să-l apere!

Vă mai aduc aminte o chestie: de vreo șase ani nu mai fac parte din niciun partid politic, nu mai am nicio demnitate publică în România. Nu mai sunt ministru și nici nu mai râvnesc să fiu. Prin urmare, sunt o persoană liberă, care se exprimă liber pe Facebook. Cine mă citește poate fi de acord cu mine sau nu. Că, după ani, vă dați seama că aveam dreptate, e altă treabă. Pierderea voastră.

Cât privește stilul, e fix ce trebuie: golanii mediatici, dar și academicieni lingători farfurii pe la Vanghelie și PSD, îmi dau cu ghioaga minciunilor în cap de 10 ani. Citiți-l pe domnul Nistorescu, admirați-i duhoarea și minunați-vă văzând cine ne dă lecții de bună purtare. Dar nu, eu nu sunt intimidabil și nici șantajabil, de aceea le-o servesc dublu de fiecare dată când mă atacă. Vorba proverbului din tenis: dacă ești lovit de șapte ori, lovește de opt!

Așa că, dragii mei, vă îndemn din nou: gândiți cu capul vostru. Știți ce fain e? O fac de o viață și îmi merge bine!

PS: nu, nu am scris „atacul” la nervi. Pentru că nu sunt un tip nervos. L-am scris cu un obiectiv. Clar. Pentru că am un plan. Bun”, scrie, pe Facebook, Funeriu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare