sursa foto:  substantial.ro

De la 1 ianuarie 2023, se majorează și pensiile, și salariile românilor!

Marius Budăi, ministrul Muncii, a afirmat, recent, că vor fi majorate pensiile și salariile românilor, începând cu prima luna a anului 2023. Social-democrații vor creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei. De asemenea, ei cer majorarea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. În week-end, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat că liberali vor o creștere a pensiei nu cu 10%, ci cu 16%.

Astăzi președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit și el despre creșterea salariilor și a pensiilor.

Ca atare, din aceste declarații reiese că majorarea pensiilor și salariilor românilor e doar o chestiune de timp.

Sper ca, până la prima ședință a coaliției, partenerii din PNL să fie convinși pe deplin de necesitatea majorării salariului minim și a pensiilor!

PSD va veni, așa cum face întotdeauna în coaliție, cu o analiză serioasă a tuturor propunerilor sale și o fundamentare din punct de vedere bugetar.

Sunt de acord cu ceea ce spunea președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, că nu trebuie aruncate în spațiul public propuneri care să creeze așteptări ce nu pot fi onorate de actualul guvern. Iată de ce aștept de la toți parlamentarii coaliției înțelepciune și responsabilitate față de orice inițiativă care are impact bugetar.

Propunerile PSD privind creșterea punctului de pensie cu peste 10% și a salariului minim au fost cântărite și calculate judicios. Când le-am comunicat public am avut certitudinea că pot fi realizate fără a afecta echilibrul bugetului.

De aceea, ne vom bate pentru aceste soluții, fiindcă avem convingerea că reprezintă un real #Sprijin pentru România!”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Vezi și Rareș Bogdan cere majorarea pensiilor românilor! ‘Să se ajungă la procentul de 40%’

Ce a declarat Rareș Bogdan

„PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altădată cu 10%… Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas.

Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare.

Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor.

Nimeni din PNL nu e departe de probelemele românilor (…). Colegii mei doar au întrebat responsabil ce se întâmplă, dacă România are bani pentru a crește până la procentul fixat prin lege. Am crescut cu 14% guvernul Orban și cu 10% guvernul Ciucă. Noi nu deținem ministerul (Finanțelor – n.r.). Trebuie să ne ținem de lege. Haideți să ne uităm pe indexor. Haideți să fim responsabili și să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari. Dl. Câciu negociază mai prost decât dl Cîțu, care se împrumuta cu 2% și acum ne împrumutăm cu 8,5%. Îl critica pe Cîțu, dar acum Câciu se împrumută cu dublul dobâznii lui Cîțu. Luni sau marți vom avea ședința de Coaliție și dl Câciu va fi rugat să răspundă de ce România se împrumută cu o dobânda de aproape 9%”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea PLUS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare