sursa foto:  youtube.com

De necrezut! Câți bani primesc partidele din Germania ca subvenții de la stat

Partidele politice din Germania vor primi din 2019 o finanţare suplimentară totală de 25 milioane de euro, a decis vineri parlamentul de la Berlin, transmite dpa. Subvenţiile totale acordate de statul german partidelor vor creşte, astfel, de la 165 milioane la 190 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit guvernului, majorarea a fost necesară din cauza creşterii cheltuielilor partidelor, generate, printre altele, de comunicarea online şi de noile reglementări europene de protecţie a datelor personale.

Politicieni din partidele Die Linke (stânga radicală) şi Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) şi-au exprimat scepticismul faţă de argumentele prezentate de guvern.

În Germania, partidele sunt finanţate prin cotizaţii, donaţii, alte surse proprii şi subvenţii de la stat.

Acestea din urmă sunt acordate în conformitate cu reprezentarea fiecărui partid la nivel federal şi regional, asigurând, în general, în jur de o treime din finanţarea totală a unei formaţiuni politice.

Citește și…

Adrian Năstase, mesaj pentru românii care au huiduit-o pe Gabriela Firea: ”Ura incepe să fie tot mai prezentă în societatea noastră”

Mircea Badea reacționează după atacurile lui Oreste: Ce va face realizatorul

O nouă dezvăluire „atomică” a lui Oreste: Ce înaltă funcție ar fi avut tatăl lui Mircea Badea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare