sursa foto:  wall-street.ro

Descoperirea care face praf planurile Enel! Ce hibă au contoarele inteligente

Enel a anunțat că va desfășura, în acest an, o operațiune de amploare de înlocuire a peste 100.000 de contoare deja existente cu unele inteligente.

O descoperire făcută de cercetătorii olandezi arată că o serie de contoare electrice inteligente pot oferi citiri mult mai mari decât ar fi normal.

În cadrul studiului au fost folosite nouă mărci diferite de contoare electrice inteligente, iar cercetătorii au folosit și un contor electromecanic, pentru comparații. Folosind un sistem simplu de testare, inginerii au conectat contoarele la diverse dispozitive găsite în locuințe, cum ar fi becuri economice sau reșouri, scrie playtech.ro.

Conform sursei citate, testele au fost efectuate pe parcursul a șase luni, fiecare test în parte având o durată de cel puțin o săptămână, iar cercetătorii au făcut tot posibilul pentru a simula condiții reale de utilizare, fără să ducă aparatele la limită.

Unele contoare electrice inteligente au erori de până la 582%. Chiar dacă testele care au avut asemenea rezultate au fost repetate de câteva ori, cifrele au fost asemănătoare, informează bleepingcomputer.com.

Vezi și VIDEO/Dezvăluire incendiară despre Monica Macovei! „Tentativă de omor”

Acuze grave ale lui Radu Moraru! Pe cine vrea să bage în pușcărie

Atac la Cioloș: ”este unul dintre oamenii care au făcut cel mai mult rău acestei țări”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare