sursa foto:  antena3.ro

Detalii neștiute: ce riscă polițistul care s-a bătut cu Boreanu și ce salariu încasează lunar

Andrei Ovidiu Adrian este în momentul de față cel mai celebru polițist din România și asta pentru că i-a dat un pumn în față fostului deputat Cristian Boureanu, devenit în ultima perioadă mai degrabă personaj monden.

Politicianul aflat în stare avansată de ebrietate i-a înjurat pe polițiști după ce aceștia au oprit pentru un control de rutină mașina condusă de iubita lui. Deși inițial politicianul a stat cuminte în scaunul din dreapta, apoi a scos capul pe geam și le-a arătat scene obscene celor care o verificaseră pe partenera sa de viață pentru consum de alcool.

În loc să încheie instant un proces verbal în care să constate ultrajul și să-i aplice o contravenție pentru comportament neadecvat, polițiștii au făcut exces de zel și au pornit în trombă după mașina în care se afla Boureanu, beat mort și cu discernământul în mod vădit abolit.

Vezi și EXCLUSIV! Consiliera apropiată a lui Iohannis dată afară pe șest de la Cotroceni și parcată lângă Maior în SUA – detalii incendiare

A urmat un schimb de replici, care s-a terminat cu o bătaie între cei doi. Polițistul invocă legitima apărare, însă un avocat care cunoaște bine legea l-ar putea scoate vinovat pe polițistul care în loc să calmeze spiritele, l-a provocat pe fostul deputat, care avea clar discernământul în mod substanțial abolit din cauze beției voluntare. Astfel că Andrei Ovidiu riscă și el o sancțiune penală pentru vătămare corporală, după ce Boreanu și-a scos un certificat la IML care atestă acest lucru. Pe lângă daune materiale, riscă și între 2-7 ani de închisoare.

La rândul lui, și Boureanu riscă pentru ultraj aceeași pedeapsă majorată cu o treime potrivit noului cod penal.

Dacă Boreanu are bani pentru avocați, polițistul are nevoie de susținerea colegilor pentru a se apăra. El este angajat ca agent de politie la DGPMB, Brigada Rutiera si conform declaratiei de avere din 2012 (ultima depusa de politist), are un salariu anual de 22.000 de lei, ceea ce inseamna putin peste 1.800 lei pe luna. Din acesti bani, politistul avea de acoperit, la data respectiva, doua credite bancare: unul de 21.000 lei – pe 7 ani (cu scadenta in 2014) si unul de 20.000 lei – pe 10 ani (cu scadenta in 2018).

Vezi și URIAȘA avere a lui Cristian Boureanu, fostul parlamentar cercetat pentru lovirea unui polițist

Andrei Ovidiu Adrian este singurul intretinator al familiei, el declarand in 2012 ca sotia lui este casnica. Cei doi au impreuna un copil minor, care primeste o alocatie de 504 lei pe an.
Agentul de politie nu detinea la ora completarii declaratiei: imobile, terenuri, autoturisme, bijuterii sau conturi bancare, potrivit wowbiz.ro.

Probabil, între timp, salariul lui a crescut, însă nu foarte mult, așadar la capitolul finanțe Andrei Ovidiu Adrian nu stă deloc bine.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare