Detaliul care ar putea elucida cazul tragediei din Crevedia: Stația GPL avea sistem de supraveghere video

2 oameni au murit și alți 56 au fost răniți în urma exploziilor ce au avut loc sâmbătă seara, la o stație GPL din localitatea Crevedia. Stația GPL nu mai funcționa de trei ani. Totuși, acolo exista un depozit ilegal de gaze și o parcare unde cisternele erau încărcate cu GPL, conform surselor Bugetul.ro.

Până la această oră, nu se știe cu exactitate cauza ce a determinat prima explozie, fiind vehiculate mai multe ipoteze. Potrivit surselor Bugetul.ro, prima explozie ar fi fost cauzată de o defecțiune la una dintre cisterne.

Pe de altă parte, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la Digi24, că explozia a fost provocată, probabil, de o țigară.

„Din ce am văzut şi s-a auzit este vorba de o sursă de foc care a apărut, sursa de foc probabil că a fost o ţigară. Deci clar acolo ceva nu s-a respectat… pe lângă că întreaga activitate ca staţie de transvazare de GPL nu avea voie să fie acolo, dar da, e posibil ca cineva acolo să fi avut o ţigară şi de acolo să fi pornit totul. Asta urmează să fie stabilit de cei de la procuratură”, a afirmat Raed Arafat.

Un detaliu important, care i-ar putea ajuta pe anchetatori pentru a clarifica situația, este acela că fosta stație GPL din Crevedia, aparținând Flagas SRL, era dotată cu sistem de supraveghere video, conform verificărilor efectuate de Bugetul.ro pe Google Maps. Imaginile de pe Google Maps sunt din luna iunie ale acestui an.

Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor putea recupera imaginile surprinse de camerele de luat vederi.

Încă mai există pericol de explozie în Crevedia

După cum am scris ieri, la depozitul GPL din Crevedia încă mai există risc de explozie.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, încă mai sunt scurgeri de gaz de la o cisternă aflată la stația GPL deținută de fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, scriam luni, 28 august.

Nici până astăzi pericolul nu a fost înlăturat. Pompierii încearcă să țină una dintre cisternele din zonă la o temperatură constantă, astfel încât aceasta să nu explodeze.

De altfel, traficul în zonă este în continuare blocat și ar putea rămâne blocat până vineri, 1 septembrie, conform informațiilor noastre.

Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea: „Cu cisternele făceam distribuție către punctele noastre de lucru”

Patronul firmei Flagas SRL, Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, a afirmat, într-un interviu acordat pentru Stirileprotv.ro: „Nu ne e clar (n.r. – ce s-a întâmplat). Dar în niciun caz nu a fost vorba de o țigară cum am auzit. Acolo nu era punct de lucru, nu se comercializa GPL către populație. Se închisese punctul de lucru cu vreo trei ani înainte. Acolo era o parcare și o clădire unde șoferii își făceau pauzele și dormeau și aveau bucătărie și baie.”

„Nu! (Cisternele – n.r.) Erau ale noastre. Cu ele făceam distribuție către punctele noastre de lucru și către alți clienți”, a mai spus Ionuț Doldurea.

Întrebat dacă știa de această operațiune de tranzvazare dinainte, Doldurea a răspuns: „Nu. Nu”.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare