sursa foto:  mediafax.ro

Dezbatere în Parlamentul European- Ce au declarat Băsescu și Cioloș?

Dezbaterea în Parlamentul European nu a întârziat să apară, iar Traian Băsescu și Daciam Cioloș și-au făcut simțită prezența, făcând declarații ce vizează toți românii. 

”Astăzi sărbătorim 30 de ani, exact astăzi, de la momentul în care Timişoara a răbufnit, într-un incident aparent banal, pe 16 decembrie 1989. Pe 17 decembrie, regimul criminal al lui Ceauşescu trăgea în populaţie prin armata poporului. Revoluţia s-a extins de la Timişoara în toate oraşele ţării, milioane de români au fost în stradă. Brutalitatea regimului a fost materializată în peste 1.142 de români împuşcaţi, 3.200 de români răniţi, 700 de români torturaţi”, a spus Băsescu, în intervenţia făcută în numele grupului Partidului Popular European (PPE), din care face parte.

Fostul preşedinte al României a subliniat că în urmă cu 30 de ani ”românii au spus ‘nu’ hotărât, cu sacrificiul vieţii lor, comunismului şi au revenit în familia europeană”.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a spus că: ‘Azi, în Parlamentul European omagiem curajul acestor oameni. Curajul lor este ceea ce a făcut posibilă revenirea României la valorile democraţiei, pluralismului, statului de drept, a libertăţii, este ceea ce ne-a readus pe harta Europei libere, democratice şi unite”.

În urma dezbaterii de luni seară va fi adoptată o rezoluţie care va fi supusă la vot joi în Parlamentul European, la 13:00 ora României.

Dezbaterea şi rezoluţia privind comemorarea a 30 de ani de la revoluţia română din 1989 au fost introduse pe ordinea de zi a ultimei sesiuni din acest an a Parlamentului European la propunerea grupului politic

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare