sursa foto:  gazeta-romana.ro

Dezvăluire-bombă a Sorinei Matei: ‘Afacerea Pandemia’ a început în România înaintea stării de urgență

Jurnalista Sorina Matei semnează astăzi o anchetă incendiară referitoare la cum au început afacerilor privind vânzarea măștilor de protecție.

Cu 10 zile înainte de starea de urgenţă, CN Unifarm SA, condusă de Adrian Ionel încheia un contract pe 1 an cu Sanimed International Impex SRL, condusă de directorul general, Cătălin Robertino Hideg, scrie, pentru Mediafax, Sorina Matei.

Conform sursei citate, din 6 martie până în 20 martie, preţurile fără TVA ale măştilor FFP2 şi FFP3, vândute de firmele controlate de omul de afaceri Cătălin Hideg, scad cu mai mult de 10 lei pe drumul de la Unifarm către IGSU Unifarm SA, prin Adrian Ionel, a luat un credit de tip revolving de 15 milioane de euro de la Eximbank SA, cu scrisoare de la Ministerul Sănătăţii.

Finanţele au dat Unifarm un împrumut de 1,15 miliarde de lei pentru 6 luni din banii din privatizări.

O serie de date publice arată că CN Unifarm SA, societatea cu capital deţinut integral de statul român, sub tutela ministerului Sănătăţii şi condusă până de curând de Adrian Ionel, a încheiat contracte de vânzare- cumpărare pentru materiale de protecţie împotriva noului coronavirus încă de pe 6 martie 2020. Pe 6 martie 2020, când Adrian Ionel încheia contractele, preşedintele Klaus Iohannis lansa alături miniştrii Guvernului şi de premierul Ludovic Orban campania naţională de împădurire „O pădure cât o ţară” din judeţul Dâmboviţa.

La data încheierii contractelor România nu era în stare de urgenţă. Abia pe 16 martie 2020, România a instituit pentru prima oară starea de urgenţă, printr-un decret semnat şi anunţat de către preşedintele Iohannis. Cu toate acestea, cu 10 zile înainte de starea de urgenţă, CN Unifarm SA, condusă de Adrian Ionel, încheia un contract pe un an cu Sanimed International Impex SRL, condusă de directorul general, Cătălin Robertino Hideg.

Cătălin Hideg a intrat recent în atenția presei după contractul încredințat de statul român unei firme deținute de o bucătăreasă din Giurgiu.

Firma respectiva câștiga un contract de 12 milioane de euro pentru achiziția de măști de protecție.

În spatele societății s-a aflat că este Cătălin Hideg.

Vezi și

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare