sursa foto:  telegrafonline.ro

Dezvăluire Soviani: „Am făcut o investigație jurnalistică fără precedent în prea din România”. Cum a fost exclus un judecător din magistratură pentru că a aplicat legea

Jurnalistul Radu Soviani a publicat pe blogul său o investigație jurnalistică fără precedent, spune el, în care dezvăluie modul în care a fost exclusă o judecătoare din magistratură pentru că a aplicat legea și a deranjat anumite cuiuburi de viespi. Este vorba despre Lavinia Coțofană, fost ofițer SRI, în prezent judecător suspendat la Judecătoria Arad.

Vezi și Atenție! PSD se răzbună și lovește în MULTINAȚIONALE! Cu cât vor scădea salariile în privat de la anul

„Este o investigație fără precedent în presa din România și pentru simplul motiv că nimeni nu a avut ocazia până acum să studieze modul în care un judecător care acționează conform legii, ajunge să fie exclus din magistratură dar și pârghiile folosite în acest scop: faptele, infracțiunile, grupul de interese, modul în care grupul folosește ,,eficient’’ pârghiile și prin cine, instrumente de natură să deturneze rolul și scopul Inspecției Judiciare și CSM – garantul independenței justiției. Pe scurt, sistemul, care în loc să sancționeze un abuz, încearcă sau chiar reușește atunci când informațiile sunt ținute ascunse, să acopere abuzul prin alte abuzuri și sistem care, atunci când este cazul, în loc să îi sancționeze pe cei care nu respectă legea îi sancționează tocmai pe cei care o respectă în litera ei, ajungând să îi protejeze pe ceilalți. Investigarea cazului judecătorului Coțofană ne permite, în premieră, să ajungem acolo unde nimeni nu a mai ajuns și să prezentăm public aceste informații”, scrie Soviani.

Întreaga investigație AICI.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare