Dezvăluiri incendiare: „Programul economic al PSD, un TORT OTRĂVIT!”

Deunăzi, Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat, prin intermediul președintelui Liviu Dragnea, programul economic pe care îl va adopta în cazul în care va ieși învingător la alegerile parlamentare. Dragnea susține că formațiunea sa politică, printre altele, va elimina impozitele pe venit pentru o anumită categorie de salariați, cei care desfășoară activități independente, dar și pentru pensionarii care au mai puțin de 2.000 de lei brut pe lună.

Jurnalistul Moise Guran face praf programul economic al PSD, despre care spune că este „o mistificare”.

„Programul PSD e un tort otrăvit, etichetat cu o rețetă falsă, în care ouăle-s mai puține decât scrie și, oricum, sunt stricate. (…)Programul PSD are, din punctul meu de vedere, două plusuri – e genial ca prezentare (nu știu cine îi consiliază, dar sputnikul rusesc e copilărie pe lângă ăstia), iar apoi PSD-ul propune niște chestii care chiar dacă nu-s noi, ar merita dezbătute într-un context ceva mai serios decât uriașul tort propus electoratului credul. Căci, în materie de cifre, impact, etc, programul PSD e o mistificare de la prima până la ultima pagină”, scrie ziaristul, pe biziday.ro.

Vezi și Poze cu „Cucuveaua Mov” a lui Kovesi și Ghiță! Chiar există!

„Să vă mai spun că toată construcția PSD se bazează pe o creștere economică de aproximativ 30% în următorii patru ani? E posibilă? Sigur că da, dar dacă nu ești China e improbabilă. Just for fun, în ultimii patru ani, toți de creștere, PIB-ul României a urcat nominal cu 19% în lei și cu 18% în euro. Sigur că poate crește și cu 50% în lei, dar pentru asta trebuie să ducem euro … la cât? la 7-8 lei? Șmecheria de comunicare e să amesteci o creștere reală cu una nominală, dar dacă aplici schema de devalorizare a la Florin Georgescu, abia atunci poți face liniștit și salariul minim 2500 de lei (de ce să te oprești la 1700, ce? asta e dreptate socială?) poți să nu mai impozitezi nicio pensie de 2000 de lei, numai spune-i pensionarului că s-ar putea să cumpere cu 2000 de lei mai puține decât cumpără astăzi cu 1000 de lei.

În altă ordine de idei, presupunând că nu are loc o devalorizare a leului, păstrând actualul deficit pe fondul de pensii și aplicând doar efortul suplimentar al statului pentru salariile bugetarilor (sunt cam 500 de mii plătiți acum cu salariul minim pe economie) plus desființarea contribuțiilor și impozitelor pe pensiile de până în 2000 de lei, plus timbrul de mediu, deficitul bugetar pe 2017 ar ajunge undeva la 5-6%. Ceea ce chiar ar duce euro la 7 lei, cam de Crăciun așa, când o veni noul guvern pesedist cu un astfel de program de guvernare în Parlament”, precizează Moise Guran.

Vezi și Poze cu „Cucuveaua Mov” a lui Kovesi și Ghiță! Chiar există!

„Calculează un geniu pe acolo că eliminarea taxelor nefiscale are un impact de numai 0,1% din PIB. Populația dă cu mânuța ei (potrivit statisticii oficiale, înmulțiți 490 de lei X 12 luni X 10 mil de familii, rotunjit) cam 13 miliarde de euro pe an sub forme de taxe, impozite și contribuții, altele de cât cele cu stopaj la sursă, cum ar fi impozitul pe salariu, CAS-ul, Sănătatea, nici chiar TVA-ul nu intră în calculul ăsta. Cu excepția impozitelor pe proprietate, astea cam toate sunt fie taxe nefiscale (timbre judiciare, etc) fie parafiscale.

Teoretic nimeni nu știe exact câți bani adună într-un an toate descentralizatele, ONRC-urile, judecătoriile, sau alte instituții publice care îți cer unul, doi, sau 50 de lei de multe ori doar pentru zâmbetul unui funcționar, alteori și pentru o strâmbătură.

Dar, atenție! deși programul PSD susține că alea 102 taxe fac în cuantum cam 80% din parafiscalitate, impactul total calculat este de doar 0,1% din PIB. Pff! Cum au ajuns ei la concluzia că, în medie, taxele dintr-un an plătite de un cetățean român sunt de 7 euro? Or fi făcut o medie doar pe membrii lor de partid?, a mai adăugat, pe blogul său, Guran.

Vezi și Premoniția soacrei președintelui Iohannis s-a ADEVERIT!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare