sursa foto:  barikada.ro

Diana Șoșoacă: ‘Toată lumea stă acolo claie peste grămadă și eu nu știu de ce nu deschidem școlile în mall?’

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a propus ca școlile să fie deschise în mall-uri ”Am văzut că în mall-uri nu prea există acest virus. Toată lumea stă acolo claie peste grămadă. Ar fi și mai practic, imediat după școală s-ar duce la cumpărături și la jocuri”.

 

Prezenţi în platoul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, medicii Adrian Marinescu şi Beatrice Mahler s-au declarat împotriva deciziei de redeschidere a şcolilor pe 8 februarie. În schimb senatoarea AUR Diana Şoşoacă şi medicul estetician Adina Alberts au spus că cei mici ar trebui să meargă la ore.

„Nu văd în momentul ăsta ca o mare ameninţare noua tulpină. Nu avem date despre asta şi ar trebui să fim mai reţinuţi înainte de a face tot felul de afirmaţii. Există studii care ne arată că virusul atacă, în primul rând copiii?”, a declarat medicul Adina Alberts, cunoscută pentru retorica anti-vaccin.

La rândul său, jurnalistul Mirel Curea a declarat că şcolile nu ar trebui redeschise, întrucât există pericolul răspândirii virusului SARS-Cov-2 întrucât românii nu au genul de familie de tip nordic, mai exigent, mai ordonat. „Noi avem genul de familie multigeneraţională. Familia asta, cu bunici – bunica ia copilul de la şcoală, îi face mâncare, îl duce în vizită la Maricica, că-i ziua ei. Cei mai mulţi dintre români trăiesc în asemenea familii”, a spus editorialistul Evenimentului Zilei.

Senatoarea AUR Diana Şoşoacă a replicat că şcolile nici nu trebuiau închise. „Am văzut că în mall-uri nu prea există acest virus. Toată lumea stă acolo claie peste grămadă şi eu nu ştiu de ce nu deschidem şcolile în mall? Ar fi şi mai practic, imediat după şcoală s-ar duce la cumpărături şi la jocuri. Pentru că în mall-uri nu am văzut vreo cercetare să existe cu privire la contagiozitatea acestui virus. Categoric să se deschidă şcolile”, a spus Diana Şoşoacă.

În schimb, medicii Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, şi Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, s-au declarat împotriva acestei măsuri. „Aş regândi lucrurile înainte să începem şcolile, peste două săptămâni. Dacă şcolile nu încep, ar trebui ca acei copii să fie protejaţi în raport cu familiile. Că dacă în loc de şcoală merg în alte părţi, e acelaşi risc. S-ar putea să vedem o creştere a numărului de infectări, aş lua în calcul orice trend ascendent. Cred că în două săptămâni aş da răspunsul şi aş hotârî în funcţie de ce se întâmplă atunci”, a spus doctorul Marinescu.

Mai vehementă a fost însă Beatrice Mahler: „Eu mi-aş dori să înceapă şcolile, că ar fi un pas spre normalitate. Nu ştiu dacă ne putem permite în acest moment această normalitate. Ca părinte aş vrea, ca medic am dubii pentru că există un risc de transmitere a tulpinii şi pentru că avem o testare insuficientă în acest moment”, a spus managerul nstitutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, conform Antena3.ro.

Citește și:

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare