Din 1947 încoace, România condamnată să fie Republică. Doar Monarhia ne-ar putea aduce Libertatea! – Opinie

Impunerea într-un mod dictatorial și mârșav a Republicii, în urmă cu 73 de ani, în ziua funestă de 30 decembrie 1947 a însemnat o zi de Doliu național pentru Democrația adevărată a țării noastre care a fost ucisă mișelește.

 

Abdicarea, forțată de Ruși și de comuniștii români, a Regelui Mihai I al României a rămas încă subiect de dispute în spațiul public românesc, dar ceea ce Regele a simțit și trăit, cu adevărat, în acele momente a fost aflat mult mai târziu (oficial, după 1990 și, înainte doar de la postul de Radio ”Europa Liberă”) de către societatea românească. Iată-i declarația extrasă dintr-un interviu : „Am fost întrebat de mai multe ori care a fost sentimentul meu la plecarea din România. N-am găsit alt fel de a spune adevărul despre starea mea de atunci, decât că am plecat cu moartea în suflet„, a mărturisit Regele Mihai.

Sistemul republican de astăzi nu este altceva decât continuarea acelei Republici, ilegitim instaurată de cozile de topor românești ale acelor comuniști din 1947 și cu sprijinul nemijlocit al comisarilor trimiși ”frățește” de tov. Stalin, care își învățaseră lecțiile de ideologie marxistă, chiar în Rusia ”soră”, cum spuneau ”tovarășii” noștri români.

Propaganda mizerabil implementată de către Sistemul bolșevic și de către instrumentul său predilect (de atunci și dintotdeauna) NKVD/KGB-ul, care a fost dusă, prin toate mijloacele – inclusiv cu sprijin Occidental – Churchill, mai ales -, împotriva Monarhiei și a Familiei Regale a României, își face simțită ”umbra” în zilele de astăzi, pe teritoriul țării.

Chinurile la care au fost supuși țăranii români, elita intelectuală, dar și marii oameni politicii ai vremii de către sistemul republicano – comunist prin întregul Sistem instalat în țara noastră de către trupele de ocupație și prin torționarii selectați din rândul celor mai josnice elemente ale societății, a continuat și după căderea Regimului totalitar în 1989, dar, desigur, într-un alt mod, căci  neo-torționarii de azi sunt ….oameni cu studii efectuate în Occident (în mare parte aceștia fiind chiar copii, nepoți, rude de-ale celor de atunci).

Încercările politice din ultimele trei decenii – de la sângerosul an 1989 până astăzi – își arată acum, iată, limitele, iar lipsa actuală de opțiuni ale populației țării arată cu claritate aceasta. Și plecarea masivă din țară a atâtor milioane de concetățeni de-ai noștri spune totul (a se vedea cum au fost tratați chiar și în perioada de început al perioadei de Pandemie, cei din atât de clamata Diaspora).

Dar știm cu toții – cei care gândim și simțim Românește, desigur – că în acest mod, lucrurile nu mai pot continua !

 

Ion MOTEA – Comentariul este asumat integral de autor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare