sursa foto:  g4media.ro

Din cauza războiului din Ucraina, Danemarca anunţă că urmează să-şi tripleze cheltuielile militare, în următorii zece ani, la 19,2 miliarde de euro

Danemarca anunţă că urmează să-şi tripleze cheltuielile militare, în următorii zece ani, la 19,2 miliarde de euro, din cauza războiului din Ucraina.

 

 

 

”Guvernul vrea să consolideze în mod considerabil apărarea şi securitatea Danemarcei, prin alocarea a aproximativ 143 de miliarde de coroane daneze (19,2 miliarde de euro) în cursul următorilor zece ani”, anunţă într-un comunicat ministrul interimar al Apărării Troels Lund Poulsen.

Premierul danez Mette Frederiksen – al cărei nume este vehiculat la şefia NATO – a anunţat luni o alocaţie masivă destinată Ucrainei – o anvelopă suplimentară în valoare de 2,4 miliarde de euro, în perioada 2023-2024.

În 2024, cheltuielile militare – investiţii în material militar, personal şi infrastructură – urmează să crească la 6,9 miliarde de coroane daneze, de la 6,7 miliarde de coroane daneze în acest an şi să se tripleze şi să atingă 19,2 miliarde de coroane daneze (2,6 miliarde de euro) în 2033, potrivit acestui proiect al Guvernului, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare