sursa foto:  EFSA/Facebook

Directorul ANPC: ‘Produsele alimentare care conţin ca si ingrediente proteine din insecte considerați că ar trebui să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop?’

Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, întreabă internauții, într-o postare făcută de pagina de socializare, dacă produsele alimentare care conţin la ingrediente proteine din insecte ar trebui să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop.

Reprezentantul ANPC vorbește de produsele alimentare obținute cu ingrediente precum .Acheta domesticus – greierele de casă, Alphitobitus diaperinus – larvele gândacului de făină, Tenebrio molitor – viermele galben de făină, Locusta migratoria – lăcusta migratoare”.

Mesajul lui Paul Anghel:

„În legatura cu informarea corecta si completa a utilizarii in produsele alimentare a urmatoarelor ingrediente aprobate de Comisia Europeana ca surse de proteine provenite din :

1. Acheta domesticus – greierele de casă
2. Alphitobitus diaperinus – larvele gândacului de făină
3. Tenebrio molitor – viermele galben de făină
4. Locusta migratoria – lăcusta migratoare

Produsele alimentare care conţin ca si ingrediente proteine de tip „novel food” din insectele mai sus mentionate considerați că ar trebuie să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop?

Consumatorii ar trebuie să fie în măsură să „distingă şi să diferenţieze” produsele care conţin proteine din insecte aprobate de Comisia europeana ca „Novel food” conform noilor reguli?
Foto sursa site-ul EFSA.”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare