sursa foto:  digi24.ro

DNA trimite în judecată un polițist, aflat în arest preventiv, care a luat o șpagă de 10.000 de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au trimis astăzi în judecată un polițist de la Secția 21 Poliție a Capitalei.

Este vorba despre agentul de poliție judiciară Daniel Victor Popescu. Acesta a fost prins, în flagrant, când a luat o șpagă de 10.000 de euro.

Această sumă reprezenta o primă tranșă dintr-un total de 15.000 de euro.

DNA îl acuză pe polițistul de la Secția 21 de trafic de influență.

Comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 328/VIII/3 din 16 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului

POPESCU VICTOR-DANIEL, la data faptei agent de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București (D.G.P.M.B.) – Secția 21, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective.
În contextul menționat mai sus, în data de 15 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare