sursa foto:  stiripesurse.ro

Document. Am intrat în posesia Hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență! Măsurile se aplică în Capitală, începând de azi

Bugetul.ro a intrat în posesia Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Documentul este semnat de prefectul Gheorghe Cojanu și se aplică de joi, 8 octombrie în Capitală.

Practic, începând de azi, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activități în baruri, cluburi și discoteci nu este permisă în municipiul Bucureşti.

Totodată, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu exceptia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară, este interzisă în Capitală.

Tot de azi, se stabileşte că în intervalul orar 07:45- 21:15, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unităţile de învăţământ, purtarea măştii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art. 3, alin. (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primăria Municipiului Bucureşti, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afişează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc.) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ

„Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE

Art. 1. Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul București, începând cu data de 08.10.2020 se dispun următoarele măsuri:
1. În aplicarea articolului 6 pct. 11 din Anexa nr 3 la H.G. 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activități în baruri, cluburi și discoteci, nu este permisă în municipiul Bucureşti.
2. În aplicarea articolului 9 pct. 3 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu exceptia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară, nu este permisă în municipiul București.
Art. 2. Se modifică art.1 pct.4 din Hotărârea nr. 19/06.10.2020 a CMBSU astfel: „În aplicarea art. 3, alin. (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabileşte că în intervalul orar 07:45- 21:15, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unităţile de învăţământ, purtarea măştii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art. 3, alin. (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primăria Municipiului Bucureşti, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afişează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc.) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ”, se precizează în Hotărârea semnată de prefectul Gheorghe Cojanu.

Vezi și

Doctorul Monica Pop a răbufnit: De ce nu l-a ascultat nimeni pe ministrul Tătaru? De ce alegeri?

Pe filieră machedonească. Cine e beizadeau ‘îngrijită’ de Tănase Stamule și ‘impusă’ de Ludovic Orban la conducerea Capitalei

Scenariu-bombă despre posibilitatea amânării alegerilor parlamentare: ‘Parlamentul poate fixa data alegerilor în interiorul acestor 4 ani plus 3 luni

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare