sursa foto:  vol.at

Document: ‘Consiliul UE: Austria încalcă legislația Schengen în domeniul politicii vizelor’

Eugen Tomac, europarlamentar PMP/PPE, prezintă astăzi un document din care reiese că Austria încalcă legislația Schengen privind politica vizelor, Guvernul Nehammer fiind avertizat de Consiliul Uniunii Europene.

Astfel, subliniază Tomac, „Austria nu face lucruri elementare legate de legislația Schengen, dar își permite să dea lecții”.

Ce spune Eugen Tomac:

„Șocant!

Consiliul UE: Austria încalcă legislația Schengen în domeniul politicii vizelor.

După ce în luna decembrie, Austria a primit o recomandare din partea Consiliului UE prin care a fost atenționată că încalcă legislația Schengen privind returnarea, o lună mai târziu, la 30 ianuarie, guvernul Nehammer este din nou propus pentru a fi sancționat de Consiliul Uniunii Europene.

Deși documentul este secretizat, aflăm, totuși, că Austria a primit din nou o recomandare prin care i se solicită să modifice legislația, având în vedere că au fost identificate o serie de deficiențe în cursul evaluării Schengen din 2022 privind politica comună a vizelor.

Austria nu face lucruri elementare legate de legislația Schengen, dar își permite să dea lecții.

Prin urmare, sunt tot mai încrezător în șansa de reușită a procesului pe care l-am demarat la CJUE.

România va intra în Schengen, dar trebuie să acționăm inteligent și cu mult curaj!”.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ST 5580 2023 INIT PROPUNERE 25/01/2023 Propunere de DECIZIE DE PUNERE ÎN APLICARE A CONSILIULUI de formulare a unei recomandări cu privire la abordarea deficiențelor identificate în evaluarea din 2022 a aplicării aplicării de către Austria a acquis-ului Schengen în domeniul politicii comune a vizelor Sursă: Destinatar: Fişier interinstituÈional: 2023/0010(NLE) Obiectul: COMIX, VISA, SCH-EVAL Secretara Generală a Comisiei Europene, sub semnătura dnei Martine DEPREZ, Directoare Dna Thérèse BLANCHET, Secretară Generală a Consiliului Uniunii Europene 30/01/2023 Data reuniunii:”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare