sursa foto:  INQUAM Photos/George Călin

Documente. Clotilde Armand combate ‘știrile false’ cu informații eronate

De când a preluat mandatul de primar, Clotilde Armand a acuzat o așa-zisă mafie care funcționează în Sectorul 1 și care-i pune bețe-n roate. La 25 iulie, după instaurarea stării de alertă în Sectorul 1 și după semnarea contractului cu operatorul de salubritate BRAI-CATA, Armand făcea o postare pe Facebook, pentru „combaterea știrilor false”, susținea edilul.

Concret, ea dezvăluia: „Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate: – 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; – 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest”.

Numai că, potrivit documentului făcut public două zile mai târziu (n.r. – vezi captura foto de mai jos), BRAI-CATA s-a angajat „să efectueze, pe durata contractului, activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri dispersate de pe suprafața SPAȚIULUI VERDE-ALINIAMENTE STRADALE, administrat de către ADP Sector 1, pentru o cantitate de 100 de tone”.

Vezi și Ana Birchall o desființează pe Clotilde Armand: ‘Un lucru rușinos pentru orice persoană care știe sau ar trebui să știe minime noțiuni de drept’

Practic, BRAI-CATA poate să curețe doar spațiul verde și aliniamentele stradele. Cel puțin, asta reiese din contractul semnat între ADP Sector 1 și BRAI-CATA SRL.  

Paradoxal, deși contractul se referă strict la spații verzi și aliniamente stradale, Clotilde Armand vorbește în postarea sa de „coșuri stradale”.

Vezi și Operatorul de salubritate Brai-Cata răstoarnă ce a anunțat Clotilde Armand: ‘Serviciile contractate de ADP vizează doar deșeurile de spațiile verzi și de pe aliniamentele stradale’

Pentru corecta informare a cetățenilor din Sectorul 1 și pentru combaterea știrilor false care circulă în anumite publicații:
Vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale.
Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.
Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.
Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata.
Atașat aveți factura Romprest pentru salubrizarea stradală în perioada 16-31 martie 2021, pe care o puteți vedea integral la adresa de mai jos:
https://bit.ly/RomprestMartie2021
PS: V-am mai spus și cu alte ocazii: matematica învinge mereu.
PPS: Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanțelor”, spunea Clotilde Armand, pe Facebook, la 25 iulie.

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

De altfel, imediat după intrarea stării de alertă în vigoare, în data de 24 iulie, Clotilde Armand posta, pe Facebook, o filmare cu operatorul de salubritate care se pusese pe treabă și ridica gunoiul coșurile stradale. Însă, conform contractului, BRAI-CATA nu avea dreptul să ridice gunoiul din coșurile stradale. Rămâne de văzut cum va factura noul operator de salubritate din Sectorul 1 acest serviciu.

Clotilde Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, a pierdut procesul

O altă postare, cel puțin, ciudată a lui Clotilde Armand se referă la procesul pe care îl are, în calitate de primar, cu Romprest.

Armand s-a lăudat că instanța i-a dat dreptate, când, de fapt, magistrații i-au respins demersul.

<<Instanța a decis și mi-a dat dreptate:
Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.„>>, a transmis Clotilde Armand.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a taxat-o pe Clotilde Armand

Birchall spune că decizia instanței este clară și că edilul Sectorului 1 a prezentat o altă situație juridică decât cea reală și că spune „negru pe alb că, de fapt, nu ai câștigat nimic, ba ai pierdut”.

„Eu nu inteleg de ce doamna primar Armand de la sectorul 1 insista sa prezinte, cu afirmatii gen ” instanța mi-a dat dreptate …” , o alta situatie juridica decat cea reala cand inclusiv documentul citat de d-na primar, cu link la portalul instantei, spune negru pe alb ca de fapt nu ai castigat nimic, ba ai pierdut iar instanta iti arata ca in aprilie cand ai introdus actiunea de chemare in judecata tu habar nu aveai ca nu ai „calitate procesuala activa”, un lucru rusinos pentru orice persoana care stie sau ar trebui sa stie minime notiuni de drept!

Eu chiar sunt ingrijorata de avocatii si sfatuitorii doamnei Armand daca nu cunosc ce stie orice student in anul I de drept si anume ca este mai mult decat rusinos sa ti se respinga o actiune pe exceptia lipsei calității procesuale active!
In realitate, strict juridic „Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania și pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele, potrivit deciziei instanței.
Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.”

In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, asa cum am mai spus, legal vorbind, doamna Armand, impreuna cu consilierii locali, trebuie sa fie extrem de atenta /atenti la pasii legali, inclusiv procedurali ( a se vedea avizul dat de juristii din primarie, juristi angajati de dna Armand)… si sa aiba avocati care sa stie carte!

Mai mult, si doamna Armand si ADP, trebuie sa explice credibil cum noul contract cu firma Brai-Cata a fost încheiat pe 23.07 la ora 17:00, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a stării de alertă pe 24.07 ora 00:00 cand tocmai starea de alertă justifică acest contract? E legal? Sau cum se justifica, credibil, ca intre publicarea ofertei și atribuirea noului contract catre Brai-Cata au trecut 3 fix ( TREI) minute?
E transparent? Tine cont de cerinta legala a concurentei, etc?
Rog comentarii strict la subiectul postarii, argumentate!
A se citi si documentele atasate plus link-ul din primul meu comentariu.
P.S. In ceea ce priveste rezilierea contractului cu Romprest, d-na primar si avocatii domniei sale ar trebui sa stie si prevederile legii nr. 51 si a legii nr. 101/2006 , plus prevederile art 22 din contractul cu Romprest! Asa cum am spus in acest litigiu cu Romprest, nu e loc de heirupism juridic ci de stiinta de carte!”, este mesajul Anei Birchall.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare