sursa foto:  thenational.scot

Donald Trump le râde în nas celor care îl acuză! A câștigat din nou în Senat

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a fost achitat și la cel de-al doilea proces intentat în Senat.

Acuzat că ar fi incitat la violență în cazul asaltului asupra Capitolului, din ianuarie 2021, fostul șef al Statelor Unite a fost achitat, chiar dacă, din cei 100 de senatori, 57 au votat pentru condamnarea sa.

Pentru ca Trump să fie condamnat, era nevoie de cel puțin 67 de voturi, adică două treimi din voturi.

Fostul președinte Donald Trump a fost achitat sâmbătă de Senat de acuzația că ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie. Este pentru a doua oară când politicianul republican trece printr-o procedură de impeachment, o premieră în istoria Statelor Unite, dar, ca și în cazul primului proces, din 2019, a fost achitat prin votul senatorilor, scrie Digi24.ro.

Senatul a votat cu 57 de voturi pentru condamnarea lui Donald Trump, față de 43 de voturi împotrivă, însă, pentru un verdict de vinovăție, așa cum am scris mai sus, era nevoie de cel puțin 67 de voturi.

Doar șapte senatori republicani (Sasse, Romney, Burr, Collins, Murkowski, Toomey și Cassidy) s-au alăturat democraților, votând în favoarea condamnării fostului președinte.

Senatul american numără 50 de republicani și 50 de democrați, raportul de forțe fiind înclinat, în cazul egalității, de votul vicepreședintelui Kamala Harris (democrată), care este și președinte al Senatului.

Vezi și

Scroafa cu purcei, interzisă în curtea țăranilor? Guvernul Cîțu face o mutare controversată!

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

E super veste pentru toți cei care caută un loc de muncă! În curând se vor face angajări masive la stat. Un nume greu din Coaliția de guvernare a făcut anunțul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare