sursa foto:  infomures.ro

Avem documentul! Draft-ul de Hotărâre prin care Guvernul ar urma să impună măsuri draconice! Între 22:00-06:00, nu o să mai avem voie să ieșim din casă! Revine declarația pe proprie răspundere

Bugetul.ro a intrat în posesia unui Draft-ului de Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. ATENȚIE! Facem precizarea că aceste măsuri nu se aplică deocamdată și că Hotărârea nr. 52 nu a fost adoptată de HCNSU! Ar urma să revină declarația pe proprie răspundere.

Potrivit documentului intrat în posesia Bugetul.ro, în localitățile unde rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori se interzice circulația  persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 06.00. Practic, în Capitală urmează să se aplice această măsură. Prin excepție, circulația persoanelor în afara  locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru următoarele  motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și  locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată  de la distanță precum și pentru achiziționarea de medicamente.

De asemenea, acolo unde rata de incidență cumulată  este egală sau mai mare cu 6 la mia de locuitori se va institui măsura carantinării localității  cu interzicerea deplasării circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. 

Ce spune Grupul de Comunicare Strategică

Facem precizarea că documentul intitulat “HOTĂRÂREA CNSU numărul 52” care circulă în diferite medii nu este un document care a fost adoptat în CNSU! La momentul adoptării unei hotărâri, aceasta va fi făcută publică, ca de fiecare dată. Vă rugăm să nu popularizați documente atribuite CNSU dar netransmise oficial pentru a nu induce în eroare populația cu privire la măsurile ce urmează a fi adoptate”, spune GCS.

Iată ce conține DRAFT-UL aflat în lucru la nivel de Comitet Național pentru Situații de Urgență

Art. 1 Începând cu data prezentei hotărâri la nivel național, se instituie obligația  purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele  care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de  valoare ratei de incidență cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile.

Art. 2 Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau  privați au obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de  telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest  lucru, se organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin  două grupe care să înceapă respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 1  oră. 

Art. 3 (1) În localitățile/județele unde valoarea ratei de incidență cumulată a  cazurilor în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 de locuitori, se interzice circulația  persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 06.00. 

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara  locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru următoarele  motive: 

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și  locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; 
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată  de la distanță precum și pentru achiziționarea de medicamente. 

Art. 4 (1) La nivel național pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată  este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui măsura carantinării localității  cu interzicerea deplasării circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. 

(2) Procedura de instituire a măsurii de carantină pentru localitățile prevăzute la alin. (1) este cea reglementată prin Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor  măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic şi biologic. 

(3) Prin excepție de prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara  locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 06.00 – 22.00 pentru următoarele  motive: 

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și  locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; 
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată  de la distanță; 
  3. c) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale  persoanelor, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; d) deplasarea pentru servicii de îngrijire personală; 
  4. e) deplasarea pentru servicii de alimentație publică cu excepția celor destinate  activității desfășurate în restaurante și terase care presupun consumul acestora în incinta  respectivelor spații.

(4) Prin excepție de prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara  locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru următoarele  motive: 

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și  locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; 
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată  de la distanță. 

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele  sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de  serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. 

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt  obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria  răspundere, completată în prealabil. 

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data  nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. 

Art. 6 Măsurile stabilite în prezenta hotărâre sunt valabile pe o perioadă de 30 de  zile, la finalul acestora urmând a fi analizată evoluția situației epidemiologice, restricțiile  putând fi eliminate începând cu valoarea inferioară a ratei de incidență cumulată a  cazurilor din ultimele 14 zile în situația unui trend descendent, iar în cazul unui trend  ascendent se vor lua alte măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19. 

 Art. 7 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național  de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte  administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU
LUDOVIC ORBAN

Vezi și

EXCLUSIV Creștere uluitoare a pensiei lui Gabriel Oprea! De la 612 lei, pensia fostului vicepremier s-a majorat la 8.000 de lei pe lună

Un polițist de la Investigații Criminale face apel la bugetari să renunțe la sporul Covid: Să avem cu toții puțină decență!

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de retail din România scoate la vânzare mai multe magazine în București și în marile orașe din țară

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare