sursa foto:  jurnalul.ro

Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani

12 ani a petrecut în instanță o fată care susține că a fost violată la vârsta de 11 ani de un bărbat de 52 de ani. Judecătorii au decis că, la vremea respectivă, copila a făcut sex consimțit.

O poveste revoltătoare a fost publicată azi de Libertatea. La câteva zile după ce Parlamentul a votat majorarea pedepselor pentru cei care agresează sexual copii, judecătorii au dat sentinţa definitivă într-un dosar care a pus România sub monitorizarea Consiliului Europei. Este cazul fetiţei de 11 ani despre care magistraţii au spus că a consimţit sexul cu un bărbat ce-i putea fi bunic.

O decizie CEDO a permis redeschiderea procesului, iar luni, 6 iulie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe agresor, pe numele său Jurj Viorel, pentru viol, reducându-i însă pedeapsa inițială, de la cinci ani de închisoare, la trei ani de închisoare. Judecătorii au decis că e suficient că bărbatul a executat deja 2 ani şi 4 luni de închisoare. Ca atare, bărbatul nu s-a mai întors la închisoare.

Ioana are acum 23 de ani și mai bine de un deceniu ea s-a luptat în instanţă, alături de părinţii şi de avocaţii ei, pentru a dovedi că a fost o victimă. Judecătorii au fost, însă, necruțători față de ea.

Citește mai multe AICI.

Vezi și

Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare