sursa foto:  digifm.ro

Dumitru Coarnă răstoarnă scandalul mașinilor de Poliție care ar fi circulat fără ITP: ‘E o răzbunare!’. Șeful SNPPC se pune scut în fața șefului IPJ Brașov

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, răstoarnă scandalul mașinilor din cadrul IPJ Brașov, care ar fi circulat fără ITP valabil.

În baza anchetei interne, efectuată de instituția de sub Tâmpa, s-a stabilit că autoturismele respective au fost retrase din circulație și depozitate în vederea efectuării procedurii de casare.

În acest context, Dumitru Coarnă acuză că e vorba de un război între instituții (n.r. – între CRPC Brașov și IPJ Brașov) și că, la mijloc, ar fi vorba de „o răzbunare”. Mai multe detalii despre acest scandal găsiți AICI!

Liderul sindical se pune scut în fața chestorului Valentin Flucuș, care, de altfel, este membru SNPPC, și bagă mâna în foc că inspectorul-șef este o victimă în acest scandal. Mai mult, Coarnă vorbește de o încercare de discreditare a șefului IPJ Brașov.

Dumitru Coarnă a anunțat că plănuiește o acțiune în instanță, pentru insultă și calomnie.

Este un fals, sunt numai știri false, doar minciuni pentru a discredita imaginea inspectorului-șef care și-a făcut datoria. Pentru că acolo e o răzbunare, vorbim de răzbunări!

Situația de drept indică altceva, indică faptul că toate mașinile care sunt puse în circulație au inspecție tehnică periodică. Parcul auto e parc auto, avem mai multe tipuri de mașini. Eu mă refer strict la cele care sunt puse în circulație, iar acelea au ITP valabil.

Eu am vorbit cu avocații. Săptămâna viitoare, o să deschidem o acțiune în instanță, pentru insultă, calomnie, împotriva celor care au lansat în piață aceste informații mincinoase. Să vină în instanță, să facă proba verității!”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Mesaj pentru șeful Europol, cel care a confirmat că în Poliție sunt mașini care circulă fără ITP

Președintele SNPPC îl pune la zid pe șeful sindicatului Europol, cel care a confirmat, pentru presă, că în Poliția Română sunt mașini care circulă fără ITP.

Andreica a declarat că nu doar la Brașov sunt astfel de probleme, ci peste tot în țară. În replică, Dumitru Coarnă i-a transmis să-și rezolvele problemele de natură juridică pe care le are și apoi să vorbească.

„Europol? Andreica să-și rezolve problema lui juridică, cu deciziile de incompatibilitate și pentru faptul că a fost angajatul Primăriei Sector 4 un an de zile, fiind suspendat pentru activități sindicale”, a precizat Coarnă, pentru Bugetul.ro.

Reacția IPJ Brașov

Urmare a informațiilor apărute în mass-media, conform cărora „la nivelul I.P.J. Brașov există autovehicule care circulă pe drumurile publice fară inspecția tehnică periodică valabilă”, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov si Registrul Auto Român sunt abilitate să comunice următoarele:

Autospecialele cu numerele de înmatriculare MAI 29799, MAI 29782, MAI 29825, MAI 29801, MAI 29859, MAI 29853, MAI 29865, MAI 29833 au fost retrase din circulație și depozitate în vederea efectuării procedurii de casare, înaintea expirării valabilității ITP-ului.

De asemenea, autospeciala cu numărul de înmatriculare MAI 29782 a fost retrasă din circulație la data de 06.05.2020, înainte de expirarea valabilității ITP-ului.

Conform declarațiilor apărute atât în presa locală, cât și în presa națională, făcute de către persoana care a efectuat filmarea, autospeciala aparținând I.P.J.Brașov, a fost „surprinsă” în trafic, la sfârșitul lunii aprilie 2020, perioadă în care inspecția tehnică periodică se afla în termen de valabilitate, aspecte susținute de către reprezentanții RAR Brașov prin adresele făcute publice.

Toate aceste informații au fost documentate și, respectând principiul transparenței instituționale, au fost transmise opiniei publice pentru informare.

Totodată, Registrul Auto Roman precizeaza ca un autovehicul trebuie, conform legii, sa detina ITP valabil doar atat timp cat circula pe drumurile publice.

Potrivit legislatiei nationale aplicabile care transpune legislația europeana in domeniu, Registrul Auto Roman nu inregistreaza ca fiind deficiente tehnice menite sa puna in pericol siguranta in trafic orice neconformitate datorata coroziunii apărută la caroseria vehiculelor. De asemenea, mentionează ca in cazul autovehiculelor cu caroserie autoportanta sunt admise, si nu fac obiectul respingerii la ITP, inclusiv coroziunile strapunse de pana la 2500 mm patrati raportat la fiecare element detașabil ce compune caroseria (aripi, capote, usi).

Este esențial insa de precizat, în același context, ca RAR nu face evaluari tehnice pe baza unor fotografii, ci doar in urma inspectiei fizice a unui vehicul.

Cu atât mai mult, considerăm că alte entități fie ele locale sau nationale care nu au atribuții de natura tehnica ar trebui sa se abtina de la a face aprecieri care pot induce in rândul opiniei publice elemente nevalidate corespunzător.

Asigurăm cetătenii că Inspectiratul de Poliție Județean Brașov respectă întru totul legislația în vigoare!

Solicităm tuturor instituțiilor media care au redactat știri/articole cu privire la informațiile anterior menționate, să publice prezentul punct de vedere, în termenul prevăzut de lege, în aceleași condiții, pe aceeași pagină a publicației online, cea de deschidere, cu buton de trimitere la textul detaliat.”, a transmis Poliția Brașov.

Vezi și Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

Veste mare! Mii de români vor primi bani- În ce condiții veți beneficia de ajutor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare