sursa foto:  Foto: Hans Punz / APA / dpa

După Bode, Karner îl refuză și pe Predoiu! Austria continuă să ne țină la ușa Schengen

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, a declarat că sistemul Schengen nu funcționează și că de aceea nu este deschis la lărgirea acestuia.

Declarația lui Gerhard Karner a fost făcută astăzi, în timpul unei vizite a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, în Austria.

Gerhard Karner a ținut să sublinieze că nu consideră oportună o extindere a spațiul Schengen, la momentul actual.

„Poziția mea am formulat-o foarte clar cu 10 zile în urmă. Poziția noastră este că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează de aceea nu suntem deschiși pentru deschiderea acestuia. Sunt controale de frontieră între Germania si Austria, între Austria și Slovenia. În Germania s-a discutat despre control de frontieră la frontiera cu Polonia.

Este un semnal clar că sistemul ca întreg nu funcționează și de aceea consider că o extindere nu este oportună la momentul actual”, a declarat Gerhard Karner, într-o conferință de presă cu ministrul Cătălin Predoiu, conform Adevărul.

Cătălin Predoiu: „Austria nu cu România are o problemă, polițiștii noștri își fac treaba”

„Am vrut să mă asigur dacă există reproșuri sau există slăbiciuni în ceea ce privește modul în care România protejează frontierele. Am fost fericit să constat că și Austria vede aceste progrese. Noi ne-am făcut temele și vom continua să le facem pe protecția frontierelor și cooperarea bilaterală.

Austria nu cu România are o problemă, polițiștii noștri își fac treaba. Suntem gata să continuăm această muncă împreună. Și noi vom sprijini și austria, și Comisia, și țările membre ăn reformarea sistemului de migrație și azil european”, a declarat Cătălin Predoiu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare