sursa foto:  https://www.g4media.ro/

După ce a descins în forță la Casa de Pensii, ministrul Violeta Alexandru promite măsuri! Probleme grave depistate

După ce a descins la Casa de Pensii, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, promite măsuri.

Șefa Muncii a efectuat astăzi, la ora 10.30, o vizită de lucru, la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6, București.

Demnitarul a primit mai multe sesizări privind întârzierea calculării pensiilor, fapt pentru care a dorit să afle motivul real.

„Cele 45 de zile care sunt enunțate în lege sunt de mult depăsite, de fapt, ca o consecință a nenumăratelor paliere în care se intervine în calcularea pensiei. Rezultă un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, un proces în care omului nu i se comunică datele reale, respectiv cât durează în practică procesarea dosarului lui de pensie. Sunt oameni cărora li se spune un termen, nerespectat ulterior, și care nu dispun de resurse pentru a-și asigura cheltuielile zilnice de trai, respectiv plata utilităților. Am de gând să iau măsuri în ceea ce privește comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei, respectiv să înțeleg în profunzime care sunt problemele de sistem și să iau măsuri în rezolvarea lor. Voi cere oficial statistici, dar impresia mea este că poate ajunge acest termen până la 6 luni în practică”, a declarat doamna Violeta Alexandru.

Ministrul a mai subliniat că întârzierea ar putea fi cauzată de sistemul informatic, însă nu exclude varianta în care să fie vorba despre un management defectuos.

Vezi și

USR-PLUS lovește în plin magistrații, polițiștii și militarii! Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare și pensiile ‘specialilor’

EXCLUSIV Circuitul banilor europeni: Dan Barna și ‘filiera’ maghiară. Omul de legătură cu #Rezist

Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare