sursa foto:  mediafax.ro

USR-PLUS lovește în plin magistrații, polițiștii și militarii! Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare și pensiile ‘specialilor’

Lovitură pentru magistrați, polițiști și militari! Liderii USR-PLUS au dat cărțile pe față și au anunțat că au în plan să schimbe vârsta de pensionare a „specialilor” și să umble la pensiile acestora.

Concret, în cadrul unei dezbateri, Victor Giosan (PLUS) a dezvăluit că magistrații pot lucra liniștiți până la 65-70 de ani și că, în opinia sa, la magistrați, militari și polițiști trebuie crescută vârsta de pensionare.

De asemenea, Claudiu Năsuit, parlamentar USR, a completat că pensiile speciale trebuie desființate, cu excepția magistraților și militarilor, unde ar trebui plafonate.

„În opinia mea, cred că sunt patru mari direcții de acțiune. În primul rând, este vorba de limitarea drastică a categoriilor care au dreptul să primească pensii speciale. Așa cum există peste tot în lume, sunt anumite categorii limitate, militari, magistrați, în general, și cam atât.

Vezi și EXCLUSIV Cine are cea mai mare pensie din România! Sumă halucinantă – Pensia i-a explodat în 2019

A doua chestiune ține de modul de actualizare a pensiilor speciale. Aici este o întreagă nebunie, pentru că pensiile se actualizează întotdeauna la ultimul salariu pe care persoana respectivă l-ar fi primit, dacă ar fi continuat să lucreze.

Trei, este vorba de modul de… pensia specială este, nu i-aș zice un beneficiu, este un avantaj și care ar trebui pierdut mult mai ușor atunci când încalci codurile meseriei din care faci parte. Dacă ești magistrat, polițist sau militar, peste tot în lume, ați văzut și în filme, una din temerile polițistului american este să nu facă ceva ca să-și piardă pensia, e tot o pensie specială și acolo, aia e pensia de stat. Știe că, dacă a încălcat niște lucruri, și-a pierdut-o. La noi, câte exemple cunoașteți de oameni, dintre magistrați corupți, dintre polițiști corupți?

Și a patra chestiune, este vorba de vârsta de pensionare. Am ajuns la situații incredibile și penibile în acest domeniu, cu vârsta de pensionare la 40 de ani, cu pensionări anticipate la magistrați, unde iarăși magistrații, de regulă, pot lucra liniștiți până la 65-67 de ani sau 70 de ani. Peste tot în lume se întâmplă lucrul ăsta.”, a declarat Victor Giosan, membru în Consiliul Național PLUS.

„Aș dori să fac o completare la asta, cum a zis Victor, n-am avut o discuție USR-PLUS pe tema aceasta în Comisia de politici publice sau în alt cadru, dar și noi am abordat problema. Noi avem și un proiect de lege pe circuit, de abrogare a pensiilor speciale, cu mențiunea că pentru militari și magistrați am solicitat plafonare. Să nu mai ajungi la sumele astea. Cea mai mare pensie specială din România știți cât e? 73.000 de lei pe lună. Fals (n.r. – nu îi vom lăsa fără pensii)! Îi lăsăm cu pensia contributivă. „Păi, bun, dar aia e mică!”, a declarat și Claudiu Năsui, deputat USR.

Vezi și

Mega-lovitură! Sancțiunile se vor majora de la 1 ianuarie 2020

EXCLUSIV După Poliție și Jandarmerie, alte două instituții de forță vor fi decapitate! Unde va ‘umbla’ Guvernul Orban (surse)

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul local care l-a jignit pe agentul de la Rutieră! Ce i se va întâmpla luni

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare