sursa foto:  loccidentale.it

EXCLUSIV Cine are cea mai mare pensie din România! Sumă halucinantă – Pensia i-a explodat în 2019

Într-o perioadă în care apar declarații că nu mai sunt bani de pensii și salarii, un fost magistrat încasează o pensie fabuloasă. Conform informațiilor Bugetul.ro, și în 2019, Gheorghe Bălășoiu, fostul comandant al Penitenciarului Colibași rămâne cel mai bine plătit pensionar din România. Acesta încasează lunar o pensie de 66.701 lei.

La solicitarea Bugetul.ro, Casa Națională de Pensii Publice ne-a comunicat care este cea mai mare pensie din România anului 2019. Potrivit CNPP, cea mai mare pensie brută plătită în acest an este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriți ca impozit.

Cea mai mare pensie de serviciu este stabilită în temeiul Legii nr. 303/2004. Cuantumul brut al acesteia este de 73.890 de lei, din care impozit 7.189 lei”, ne-a transmis Casa de Pensii.

Așadar, cel mai bine plătit pensionar din România încasează lunar 66.701 lei

Casa Națională de Pensii Publice a refuzat să ne precizeze dacă fericitul pensionar care a încasat în ianuarie 2019 suma de 66.701 lei este același om care în iunie 2018 avea o pensie netă de 51.334 de lei.

Vezi și EXCLUSIV! Informații oficiale de la Casa de Pensii! Cea mai mare pensie specială a momentului este uriașă! Cine o primește

Totuși, conform surselor bine informate ale Bugetul.ro, cel mai bine plătit pensionar din România, în 2019, este Gheorghe Bălășoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi.

Vezi și EXCLUSIV! Caz halucinant! Creștere uluitoare a celei mai mari pensii din România – Ministerul Olguței Vasilescu reacționează

În septembrie 2018, Bugetul.ro dezvăluia, în exclusivitate, cum i-a explodat pensia fostului comandant al Penitenciarului Colibași, în doar zece luni, de la 34.700 de lei la 51.334 de lei în zece luni.

De această dată, în doar șapte luni, din iunie 2018 până în ianuarie 2019, pensia de serviciu i-a explodat de la 51.334 de lei la 66.701 lei. Concret, în doar șapte luni, pensia lui Bălășoiu a crescut cu 15.367 de lei.

Cum se motivează creșterea pensiei lui Gheorghe Bălășoiu

„În ceea ce privește cuantumul pensiei de serviciu la care faceți referire, facem precizarea că, în decursul unei perioade de timp, acesta se poate modifica.

Conform prevederilor art.85 din Legea nr.303/2004 cu modificările și completările ulterioare, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.

Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată”, ne transmitea Ministerul Muncii, printre altele, în luna septembrie a anului 2018.

Vezi și EXCLUSIV Război imens în PSD: Liviu Dragnea, strâns cu ușa! Doi grei amenință cu plecarea

Toți românii sunt vizați! ce se întâmplă cu tarifele pentru energie electrică și gaze

Mare atenție! Apare un nou concediu obligatoriu – Mii de români sunt vizați

Vești uriașe! Acești români vor primi bani de la stat- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare