lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Toți românii sunt vizați! Ce se întâmplă cu tarifele pentru energie electrică și gaze

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a făcut anunțul oficial. Tarifele la energie elctrică și gaze vin iar cu scumpiri.

Tarifele vor fi plafonate pentru clienţii casnici în perioada cuprinsă între 1 martie 2019 şi 28 februarie 2022. Preţul E-Distribuţie Muntenia va creşte la suma totală de circa 110 lei, de la 107 lei pe megawatt-oră.

– prima perioadă de aplicare: 1 martie 2019 – 31 decembrie 2019

– a doua perioadă de aplicare: 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2020

– a treia perioadă de aplicare: 1 ianuarie 2021 – 28 februarie 2022

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a decis ca majoritatea tarifelor de distribuire a energiei electrice să fie cu 2,5%, de la data de 1 martie 2019. Procentul în cauză va urma să acopere suprataxa care a fost impusă de companiile din domeniul de energie prin Ordonanţa 114.

„Ordonanţa 114 este actul nomativ cel mai curajos şi îndrăzneţ de după Revoluţie, având în vedere complexitatea domeniilor pe care le reglementează. (…) Există o deschidere pentru dialog din partea tuturor miniştrilor. (…) Ordonanţa susţine autoritătile publice locale (…) şi sectorul construcţiilor. „Ştiţi de asemenea şi cum a evoluat indicele privind accesul la finanţare şi că s-a diminuat accesibilitatea pe piaţa creditului, valoarea indicatorului reducându-se de la 1,45 în iunie 2017 la 1,29 în iunie 2018, în contextul unei creşteri a sumelor pe care românii cu împrumuturi la bănci trebuie să le plătească lună de lună”,”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, despre Ordonanţa 114, citat de Fanatik.ro.

OUG 114 a fost adoptată de Guvern în luna decembrie a anului trecut şi a fost criticată atât de opoziţie cât şi de companii.

Citește și:

Vești uriașe! Acești români vor primi bani de la stat- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Lovitură pentru acești români! Pensiile vor fi micșorate

EXCLUSIV Lovitură spectaculoasă dată de nașii Olguței Vasilescu! Sumă impresionantă câștigată

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare