sursa foto:  replicaonline.ro

După ce cancelarul Austriei a spus din nou ‘Nu’ intrării României în Schengen, Rareș Bogdan a găsit metoda prin care să-l strângă cu ușa

După ce cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a afirmat că, la ora actuală, este de neconceput ca spațiul Schengen să fie extins, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a găsit metoda prin care guvernul austriac să fie strâns cu ușa.

Mai precis, Rareș Bogdan a subliniat că șansa României vine de la companiile austriece prezente pe teritoriul său.

Astfel, potrivit europarlamentarului român, 7% din PIB-ul Austriei este adus de companiile ce activează în țara noastră.

Rareș Bogdan este de părere că aceste companii trebuie folosite pentru a pune presiune pe Karl Nehammer, iar Austria să voteze pentru intrarea României în Schengen.

Rareș Bogdan: „Trebuie să continuăm presiunile”

Trebuie citite declarațiile lui Nehammer în cheia în care dorește să arate anumite disfuncționalități și faptul că dorește să pună presiune pe Comisia Europeană în special, pe Frontex și pe Consiliu, dar există câteva chestiuni care trebuie știute de cetățenii români.

La ultimul Consiliu JAI poziția statelor participante prin reprezentanții lor, miniștrii Afacerilor Externe, s-au exprimat în favoarea României, începând cu Cehia, continuând cu Italia, Franța, Spania, Grecia, Slovenia, Suedia. Ylva Johansson, comisarul european, a lăudat succesul României pe ceea ce înseamnă proiectul pilot de la graniță, iar ministrul domnului Nehammer, ministrul de Externe, nu a criticat România și Bulgaria și a recunocut că a scăzut cu până la 90% traficul prin România, datorită proiectului pilot care este un succes și trebuie implementat și în alte zone. Acestea sunt datele”, a explicat, la Digi24, Rareș Bogdan.

„România trebuie să facă tot posibilul și are acceptul Spaniei ca subiectul Schengen să fie pus pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI, care este într-una dintre zilele 8-12 decembrie”, a mai spus el.

„Noi trebuie să mergem cu acest subiect pe ordinea de zi pentru a forța un vot și o poziție extrem de clară, având în vedere că Olanda și-a schimbat radical poziția față de Bulgaria și nu se mai opune aderării Bulgariei.

Trebuie să continuăm presiunile, trebuie să ținem subiectul sus, trebuie pus pe ordinea de zi. Șansa României de a obține un accept din partea Austriei este legată inclusiv de faptul că 7% din PIB-ul Austriei vine de la companii prezente pe teritoriul României”, a mai spus el.

Rareș Bogdan a mai explicat că „Austria are investiții majore în România”, adăugând că acele companii austriece din România trebuie folosite pentru a pune presiune, în sensul de a fi luate partenere, ca să pună presiune pe guvernul de la Viena, pe cancelarul Nehammer, tocmai în ideea încercării de convingere a cancelarului că trebuie să accepte această chestiune.

 

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare