sursa foto:  hotnews.ro

După ce minerii au amenințat că vin în Capitală, Guvernul Cîțu ia o decizie majoră! Anunțul făcut de Raluca Turcan

După ce în luna februarie minerii au blocat Valea Jiului și au amenințat că vin în Capitală, Guvernul Cîțu a luat măsuri pentru a-i sprijini.

Astăzi, Cabinetul PNL-USR-PLUS-UDMR a prelungit perioada de sprijin pentru minerii din Valea Jiului. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

❗️Am prelungit astăzi, în ședința de Guvern, perioada pentru care acordăm sprijin minerilor din Valea Jiului. Am avut recent mai multe discuții cu reprezentanții minerilor și am stabilit să identificăm forme de sprijin pentru a-i ajuta să depășească această perioadă dificilă.

➡️ Prevederile nou introduse aduc clarificări în ceea ce privește calcularea perioadei pentru care sunt suportate creanțele salariale. Astfel, prelungim această perioadă de la 3 luni, cât este acum, până la 4 luni și sunt luate în calcul inclusiv fracțiuni de lună și nu doar luni calendaristice întregi, facilitând astfel plata creanțelor salariale în cazurile în care salariile au fost achitate în sistem avans-lichidare și într-o lună a fost plătit doar avansul sau lichidarea.

➡️ Aceste modificări ne vor permite să respectăm în totalitate prevederile acordului semnat la sfârșitul lunii februarie cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului și să suplimentăm sprijinul acordat. Până în prezent toate termenele de plată au fost respectate așa cum am stabilit, iar unele sume au fost chiar achitate în avans față de datele prevăzute în acord.

➡️ Până în acest moment, au fost achitate în jur de 43 milioane lei creanțe salariale și alte drepturi restante pentru aproximativ 4 000 de beneficiari.”, a anunțat Raluca Turcan.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare