După ce s-a trezit cu procurorii DNA la ușă, Poliția Română anunță că nu se teme: ‘Ca de fiecare dată, instituția pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare’

Inspectorul General al Poliției Române (IGPR) a oferit o primă reacție, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la sediul instituție.

IGPR a ținut să precizeze că sprijină toate activitățile de verificare. Ba mai mult, pentru aflarea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a instituției de fapt, ca de fiecare dată, va pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare.

„Poliţia Română sprijină toate activităţile de verificare, derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Pentru aflarea adevărului şi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei de fapt, ca de fiecare dată, instituţia pune la dispoziţia celorlalte autorităţi documentele necesare”, a transmis IGPR.

Ce a comunicat DNA:

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare