sursa foto:  digi24.ro

DNA descinde la Poliția Română! Percheziții de ultimă oră

Update, marți, 4 aprilie 2023, ora 12:39. Inspectorul General al Poliției Române (IGPR) a oferit o primă reacție, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la sediul instituție.

„Poliţia Română sprijină toate activităţile de verificare, derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Pentru aflarea adevărului şi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei de fapt, ca de fiecare dată, instituţia pune la dispoziţia celorlalte autorităţi documentele necesare”, a transmis IGPR.

Update, marți, 4 aprilie 2023, ora 11:36. DNA a confirmat informația.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Știre inițială:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a descins, în această dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Motivul? O achiziție făcută în anul 2020, de Poliția Română. Mai exact, este vorba despre o achiziție de căști de protecție și bastoane, informează Digi24.

Suspiciuni asupra modului în care a fost făcută achiziția de către IGPR

Potrivit sursei citate, procurorii Direcției Naționale Anticorupție suspectează modul în care a fost făcută această achiziție.

Firma de la care au fost achiziționate căștile și bastoanele va fi, la rândul ei, luată la puricat de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare