sursa foto:  bihon.ro

După un an prin instanțe, RCS&RDS primește un VERDICT DUR: Nu are dreptul!

Operatorul de telecomunicații RCS&RDS primește o lovitură de proporții, după un an petrecut în instanță.

RCS&RDS, prin firmele Delalina SRL și Foto Distribuție SRL, a dat în judecată statul român și companiile de distribuție Enel și Electrica, deoarece i-au interzis să dezvolte propria rețea de distribuție a energiei electrice, informează economica.net.

La 19 aprilie, magistrații de la Curtea de Apel București au respins acțiunea intentată de gigantul în telecomunicații, astfel că RCS&RDS nu are voie să distribuie individual energie electrică.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge excepţia de nelegalitate a licenţelor operatorilor concesionari ca inadmisibilă. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâţilor. Obligă reclamantele la plata către pârâta E. Distribuţie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecată, cu aplicarea prevederilor art. 451 alin. 2 C.p.c. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19 aprilie 2017”, aceasta este soluția pe scurt a judecătorilor CAB.

Decizia nu este definitivă.

Conform ordinului Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), atacat de RCS&RDS, firmele care au contracte de concesiune a serviciului de distribuție a energiei în diferite regiuni ale țării, cum ar fi sucursalele Enel și Electrica, au dreptul să refuze ca alte companii să presteze în respectivele regiuni servicii de distribuție a energiei electrice prin rețele de distribuție proprii, invocând dreptul exclusiv de a presta respectivul serviciu în acele regiuni, dobândit prin contractele de concesiune.

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ
  • mircea

    oare cand RCS-RDS vor plati pentru abuzul care-l fac:emiterea facturii inainte de prestare serviciului,si nu fac reduceri de costuri in raport cu calitatea serviciului prestat.Imagini ,sunet de proasta calitate si programe restrictionate


articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.