sursa foto:  bihon.ro

După un an prin instanțe, RCS&RDS primește un VERDICT DUR: Nu are dreptul!

Operatorul de telecomunicații RCS&RDS primește o lovitură de proporții, după un an petrecut în instanță.

RCS&RDS, prin firmele Delalina SRL și Foto Distribuție SRL, a dat în judecată statul român și companiile de distribuție Enel și Electrica, deoarece i-au interzis să dezvolte propria rețea de distribuție a energiei electrice, informează economica.net.

La 19 aprilie, magistrații de la Curtea de Apel București au respins acțiunea intentată de gigantul în telecomunicații, astfel că RCS&RDS nu are voie să distribuie individual energie electrică.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge excepţia de nelegalitate a licenţelor operatorilor concesionari ca inadmisibilă. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâţilor. Obligă reclamantele la plata către pârâta E. Distribuţie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecată, cu aplicarea prevederilor art. 451 alin. 2 C.p.c. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19 aprilie 2017”, aceasta este soluția pe scurt a judecătorilor CAB.

Decizia nu este definitivă.

Conform ordinului Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), atacat de RCS&RDS, firmele care au contracte de concesiune a serviciului de distribuție a energiei în diferite regiuni ale țării, cum ar fi sucursalele Enel și Electrica, au dreptul să refuze ca alte companii să presteze în respectivele regiuni servicii de distribuție a energiei electrice prin rețele de distribuție proprii, invocând dreptul exclusiv de a presta respectivul serviciu în acele regiuni, dobândit prin contractele de concesiune.

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.