sursa foto:  independent.org

E oficial! Guvernul permite reducerea impozitului

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă a declarat, vineri, că Guvernul permite autorităţilor locale să reducă cu până la 50% impozitul anual pe clădiri pentru proprietarii care reduc chiriile locatarilor sau care le acordă acestora facilităţi. Măsura vizează în special mall-urile.

„A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acorda în situaţia în care aceşti proprietari, la rândul lor, fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%.

Vorbim practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50% urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale, dar această facilitate se condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi.

Practic, ceea ce intenţionează Guvenul este, pe de o parte, să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale şi, în acelaşi timp, să îi stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre care au operaţiunile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost afectaţi de măsurile care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective”, a declarat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

 

Vezi și

Document exploziv. Directivă în spitale: ‘Vă atenţionăm că este interzis să divulgați orice informație’

Dezvăluire-bombă făcută de ministrul Nelu Tătaru! Doar 13% din cei decedați în ultima săptămână au avut doar coronavirus

Parlamentul a hotărât! Cine va beneficia de reducerea vârstei de pensionare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare