sursa foto:  libertatea.ro

Dezvăluire-bombă făcută de ministrul Nelu Tătaru! Doar 13% din cei decedați în ultima săptămână au avut doar coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o dezvăluire cu adevărat explozivă joi seara. Acesta a declarat că 87% din cei decedați în ultima săptămână, în România, au avut comorbidități. De aici rezultă că doar 13% din morții raportați de Grupul de Comunicare Strategică în ultimă săptămână au avut doar coronavirus.

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă există și persoane care au murit doar de COVID-19, șeful Sănătății răspuns că „există”.

Există (n.r. -persoane care au murit doar de coronavirus). Cele fără comorbidități”, a afirmat, la B1 TV, Nelu Tătaru.

Totodată, întrebat care este procentajul persoanelor care au murit doar de coronavirus, ministrul Tătaru a precizat că „avem în curs o evaluare”.

Totodată, șeful Sănătății a adăugat că, în ultima săptămână, 87% din cei decedați au avut comorbidități. Ceea ce înseamnă că doar 13% din morții raportați de Grupul de Comunicare Strategică în ultimă săptămână au avut doar coronavirus.

Noi, în acest moment, avem în curs o evaluare. 87% din cei decedați în ultima săptămână au avut comorbidități”, a spus Tătaru.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan: „Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză”

Dezvăluirea lui Nelu Tătaru vine după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a afirmat că „sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu COVID”, chiar dacă respectivii au fost raportați de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, și 80 la sută sunt pacienți care au comorbidități, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal… Fenomenul morții este un fenomen complex din punct de vedere medical. E o întreagă știință care se ocupă de chestia asta, se numește tanatologie. În momentul trecerii în neființă sau, mă rog, la instalarea suferinței terminale, pacientul dezvoltă multiple complicații – se infectează, își pierde imunitatea și până la urmă, într-o epidemie de covid, ia și covid. Dar el moare de insuficiență cardiacă terminală, moare de cancer cu boală metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 și ceva de ani, și așa mai departe. Incidența acestor pacienți este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut – dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu COVID”, a declarat dr. Horațiu Moldovan, luni seara, la Antena 3.

Vezi și

Parlamentul a hotărât! Cine va beneficia de reducerea vârstei de pensionare

Se pregătește schimbarea lui Ludovic Orban? Cine ar fi favoritul pentru a ocupa scaunul de premier

Statul dă bani românilor! În ce condiții puteți beneficia de ajutor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare