Statul dă bani românilor! În ce condiții puteți beneficia de ajutor

Persoanele care se confruntă cu venituri diminuate din cauza pandemiei de coronavirus ar putea să primească un ajutor financiar pentru plata chiriei, potrivit unui proiect de lege aflat în lucru la Senat. 

Persoanele care au un venit net de până în 500 de lei ar putea să primească un ajutor financiar pentru plata chiriei.

Potrivit proiectului aflat în lucru la Senat, acest ajutor va fi în valoare de 750 de lei și se va acorda atât pentru perioada stării de urgență, cât și trei luni după aceea.

Pe lângă condițiile referitoare la venit, persoanele care vor să beneficieze de ajutorul oferit de stat trebuie să mai îndeplinească o serie de cerinţe:

-să aibă un contract de închiriere, care să fi fost încheiat înainte de instituirea stării de urgență și care se află în derulare la momentul solicitării ajutorului menționat mai sus;

-să nu dețină nicio locuință în proprietate;

-să nu beneficieze de nicio altă formă de ajutor, în vederea locuirii, fie din partea statului, fie din partea angajatorului.

Reamintim că în doar două săptămâni, s-au înscris la Ministerul Muncii 862.557 de oameni pentru obținerea de șomaj tehnic din partea statului. Alți 173.834 de oameni au avut parte de încetarea contractelor de muncă. Vorbim, așadar de 1.036.391 de oameni din mediul privat, aflați în dificultate, ca efect al pandemiei de coronavirus.

 

 

Vezi și:SURSE De ce ar fi fost executat, în plină stare de urgență, șeful Casei de Pensii – Solicitarea Violetei Alexandru

Lista Neagră a lui Rizea: Mircea Geoană de la șpăgi de milioane la legături cu mafia italiană

Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, o nouă ieșire-șoc: ‘Puteau fi omorâți de orice infecție, nu numai de cea cu SARS-CoV-2’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare