sursa foto:  g4media.ro

SURSE De ce ar fi fost executat, în plină stare de urgență, șeful Casei de Pensii – Solicitarea Violetei Alexandru

În plină stare de urgență, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a decis să-l înlocuiască pe omul pe care chiar ea l-a pus în funcție, anume pe șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Laurențiu Țenț. Ulterior, șefa Muncii a declarat că l-a demis pe Țenț din cauza dosarelor de pensii întârziate. Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că altul ar fi fost motivul „execuției” lui Laurențiu Țenț. Violeta Alexandru i-ar fi cerut să le trimită pensionarilor talonul de pensie on-line, însă Țenț s-ar fi opus și i-ar fi răspuns că acest lucru este imposibil, spun sursele Bugetul.ro.

Violeta Alexandru susține că l-a demis pe Țenț din cauza dosarelor de pensii întârziate

Într-un interviu acordat publicației Adevărul, Violeta Alexandru a declarat că l-a schimbat pe Laurențiu Țenț din cauza dosarelor de pensii întârziate și pentru că n-a vrut să deranjeze sistemul.

<<Ceea ce domnul Ţenţ numeşte „fantezii”, pentru mine înseamnă dosare de pensii întârziate>>, a spus ea.

Da, eu l-am propus pentru a fi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, dar nu sunt omul care stă comod şi ascunde atunci când sesizează că lucrurile nu merg în direcţia cea bună, indiferent despre cine este vorba. Mă cunosc toţi cei care au colaborat cu mine, mă ştiu un om corect şi extrem de exigent. Eu recunosc acest lucru. Ceea ce domnul Ţenţ numeşte „fantezii”, pentru mine înseamnă dosare de pensii întârziate. Suntem la şase luni de când PNL a preluat guvernarea. Patru luni de când dânsul e în această poziţie. Noi am avut o discuţie de la început şi l-am rugat să se gândească bine înainte de a-şi asuma această funcţie cu privire la provocările pe care le are, cu un sistem de pensii vădit administrat ineficient. În sensul în care se adună dosare peste dosare şi toată lumea ridică din umeri după părerea mea nejustificat.

Deci ceea ce dânsul numeşte fantezie pentru mine înseamnă o determinare ca numărul dosarelor de calcul, respectiv de recalculare a pensiilor cu termene mult întârziate să scadă, nu să crească. Ceea ce dânsul numeşte fantezie pentru mine înseamnă ca durata de până la doi ani de zile pentru oameni care au muncit şi în România şi în străinătate şi deci sunt subiect al legislaţiei privind pensiile internaţionale, numărul acestor oameni să scadă. Nu să rămână la fel. Ci să găsim o soluţie prin care ei să primească răspunsurile cuvenite de la Casa de Pensii astfel încât să li se poată recalcula pensia atât pe baza contributivităţii din România cât şi din altă ţară”, a acuzat Violeta Alexandru.

„Nu am executat toate fanteziile imposibile”

Țenț a declarat că nu a executat toate fanteziile imposibile și de aceea a fost demis.

Nu am executat toate fanteziile imposibile ale doamnei ministru. Nu am putut să susțin lucruri false, neadevărate pe care ea le-a spus în presă referitor la activitatea Caselor de Pensii. Fake-news-ul cu arhiva este unul dintre acestea. Erau lucruri pe care le furniza publicului fără o consultare prealabilă și care provocau derută”, a afirmat Laurențiu Țenț, conform G4media.ro.

Vezi și

Lista Neagră a lui Rizea: Mircea Geoană de la șpăgi de milioane la legături cu mafia italiană

Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, o nouă ieșire-șoc: ‘Puteau fi omorâți de orice infecție, nu numai de cea cu SARS-CoV-2’

Scandalul momentului care zguduie lumea presei și mediul de afaceri. Dosarul Microsoft revine la pachet cu acuze de propagandă pro-rusă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare