sursa foto:  newscientist.com

Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, o nouă ieșire-șoc: ‘Puteau fi omorâți de orice infecție, nu numai de cea cu SARS-CoV-2’

Un cunoscut doctor ieșean, cel care în luna februarie se oferea voluntar ca să se infecteze cu coronavirus, iese din nou la rampă.

Medic primar de medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași, Răzvan Constantinescu aruncă o nouă bombă în spațiul public.

Vezi și Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Constantinescu a reacționat la un articol scris de jurnalistul Mirel Curea, precizând că un bolnav de cancer pulmonar și unul ciroză poate muri de la orice infecție, nu doar de la cea cu SARS-CoV-2.

Mai mult, el amintește că până acum medicul „nu trecea gripa, erizipelul sau infecția cu Klebsiella” în certificatul de deces sau, dacă o făcea, o făcea la ultima rubrică.

DIN CICLUL ”DOCTORE, CÂNTĂ LA ALTĂ MASĂ!”

Foarte interesant articolul domnului Mirel Curea, doar că este complet greșit.
I-am scris un comentariu (îl redau mai jos) și mi l-a șters, transmițându-mi să scriu la mine, că el promite că va citi 
De ce? Era greșit ce scrisesem, era nepoliticos sau vulgar? Ciudate vremuri mai trăim!
Iată și comentariul:
”Mirele, scuză-mă, dar nu este așa! În cazul celor două exemple luate de tine în articol, cel al bolnavului cu cancer pulmonar și cel al bolnavului cu ciroză, fiind vorba de pacienți ”tarați”, cu imunitate deprimată, ei puteau fi omorâți de ORICE infecție, nu numai de cea cu SARS-COV-2. Doar că, până acum, în certificatul de deces, medicul nu trecea gripa, erizipelul sau infecția cu Klebsiella, sau o făcea cel mult la ultima rubrică (”stări morbide care au contribuit la deces, dar fără legătură cu boala sau starea morbidă care l-a provocat”). De multe ori rămâneau neelucidate circumstanțele prin care evoluția unui pacient spitalizat cu ciroză sau BPOC se agrava brusc, conducând la comă hepatică, respectiv insuficiență respiratorie, și exitus; așa se întâmpla și cu suprainfecția cu alte coronavirusuri, dar pe care nimeni nu le testa, rămânând oculte, și cu infecțiile nosocomiale care apar în absolut toate spitalele din lume, într-un procent similar cu cel din România, de circa 7%.

Sigur că medicii nu falsifică certificatele de deces, însă ei pot greși în aprecierea ponderii unor elemente patologice în evoluția infaustă, mai ales dacă sunt supuși zilnic presiunii insistente a conducerii spitalului de a menționa COVID-19 în foile de observație și în certificatele de deces – caz în care, extrem de interesant, necropsiile sunt ”nerecomandabile” (!) – ori dacă îl văd la televizor pe ministrul sănătății declarând că a ordonat ca toate decesele să fie considerate ca ”deces suspect de coronavirus”. Așa s-a ajuns ca pacienți care fuseseră testați pentru SARS-COV-2 deoarece avuseseră contact direct sau înregistraseră subfebrilități în perioada spitalizării, dar al căror rezultat nu sosise până în momentul decesului, să fie etichetați drept ”morți de coronavirus”.

Până acum câțiva ani, în mod complet stupid, aproape toate certificatele de deces erau completate la prima rubrică (a.), aceea a cauzei directe a morții, cu ”stop cardiorespirator” (!); cu alte cuvinte, pacientul murise prin deces. Așa se făcea că, dacă se raporta doar cauza directă a morții, mortalitatea în România era determinată de boli cardiovasculare în proporție de 99%. În ”Reglementările privind completarea certificatului medical constatator al decesului și codificarea buletinului statistic pentru deces” (vezi link-ul de mai jos), la punctul 28, se spune așa: ”Viroza respiratorie nu poate constitui cauză de deces, exceptând copiii mici.” Suprainfecția este picătura care a umplut paharul, corect! Dar te contrazic în privința frazei ”Boala incurabilă este astfel cauza favorizantă, iar infecția cu Covid este cauza determinantă”. Nu, este exact invers: infecția este elementul favorizant al complicației prin care boala de bază s-a agravat iremediabil. Pentru că un pacient fără ciroză sau cancer nu ar fi murit din cauza suprainfecției, după cum alte suprainfecții ar fi constituit o amenințare similară pentru pacientul cirotic.

Însă, problema nu este modul în care medicii completează certificatele de deces, să pornim de la prezumția că ele sunt completate impecabil, ci în modul în care direcțiile sanitare raportează cazurile. Este aberant ca orice deces la un pacient infectat sau doar testat în baza unei ”suspiciuni rezonabile” să fie raportat drept deces cauzat de Covid. Aici nu mai e vorba de activitatea cadrelor medicale, ci de comandamentul unor activiști sanitari la ordin.
http://dspiasi.ro/…/uploa…/2018/11/codificare_decese_1-2.pdf”, scrie, pe Facebook, Răzvan Constantinescu.

„Mă ofer voluntar să mă infectez”

În luna februarie, Constantinescu s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus.

GRIPA PENTRU PROȘTII ISTERIZAȚI

Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)
Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor?”, spunea doctorul ieșean, într-o postare pe pagina de socializare.

13.163 de cazuri de coronavirus în România

Duminică, 3 mai, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Pe de altă parte, 790 de persoane confirmate cu coronavirus au decedat.

Vezi și

Scandalul momentului care zguduie lumea presei și mediul de afaceri. Dosarul Microsoft revine la pachet cu acuze de propagandă pro-rusă

Scandal bombă! Poliția e zguduită. Un nume greu e anchetat pentru înșelăciune de 3 milioane de euro și mită 1,1 milioane de euro

Mii de angajați sunt vizați- Se schimbă vârsta de pensionare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare