sursa foto:  Graiul Maramuresului

Mii de angajați sunt vizați- Se schimbă vârsta de pensionare

Vești importante pentru mai multe tipuri de angajați! Vârsta de pensionare va fi modificată potrivit unui act legislativ care a fost adoptat tacit de Senat.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat în Camera Deputaților, după care va fi promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul vizează reducerea vârstei standard de pensionare pentru o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special.

Totodată, s-ar putea mări și numărul militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special ce ar putea ieși mai repede la pensie.

Actul care a fost adopotat de Senat își propune să asigure egalitatea de tratament pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă, notează avocatnet.ro. Adică, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de această măsură, de reducere vârstei de pensionare să poată beneficia și soldații sau gradații profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

De această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști. Este vorba, după este prevăzut în propunerea legislativă, despre acei militari, polițiști sau funcționari publici cu statut special care “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.

Pentru a putea ieși mai repede la pensie, militarii și polițiștii vor trebui să îndeplinească și condiția unei vechimi minime, adică să aibă o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu, scrie dcbusiness.

 

Vezi și:

‘Chelnerul’ numit de Nelu Tătaru în fruntea unui spital reacționează! Nu are cunoștințe legate de sistemul medical

S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier?

A folosit Iohannis proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc în scop strict politic? Ce Divizie din SRI trebuia să știe totul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare