sursa foto:  jurnalulolteniei.ro

Se pregătește schimbarea lui Ludovic Orban? Cine ar fi favoritul pentru a ocupa scaunul de premier

În tot haosul făcut de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2, acesta și-a lăsat o puternică amprentă și asupra politicului la nivel de Uniune Europeană. Toate măsurile luate mult prea târziu de Uniunea Europeană au făcut ca o mare parte din țările membre să își pună mari semne de întrebare asupra ei și să apară din ce în ce mai multe voci ce își strigă nemulțumirea. Toate acestea au făcut ca liderii uniunii să înceapă cu unele schimbări de guverne în statele membre imediat după ce pericolul pandemiei. Se prefigurează că o astfel de mișcare s-ar putea produce și în România.

 

Puciul de la Cluj…

Oamenii președintelui nu comentează nici măcar acum dezvăluirea ”extragerii” lui Klaus Iohannis pentru două zile la Los Angeles, știind  foarte bine că oricând ar putea apărea și fotografiile ”nucleare”…

 

Așa cum a apărut în ”Național”-ul de ieri și poza din Mormântul Sfânt, una care nu se afla nici măcar în ”albumul personal” al familiei prezidențiale… Astfel că este  de așteptat ca și participanților la ”puciul de la Cluj” să nu le dea mâna să dezmintă, că nu se știe când pot apărea fotografiile de vineri seara. Mai ales că în acest caz nu este nicio problemă că oameni grei ai partidului au ajuns la concluzia că prelungirea guvernării Orban nu face decât să coste Partidul Național Liberal câteva procente electorale pe lună.

 

Astfel că în fond este absolut normală abordarea subiectului schimbării strategiei de imagine a partidului după ieșirea din isteria situațiilor de urgență și a pandemiei. Atunci când cineva trebuie să deconteze totuși inevitabilele pierderi electorale aferente unei perioade atât de dificile. Iar cum Ludovic Orban nu mai pare dispus să fie același soldat credincios dintotdeauna, singura soluție luată acum în calcul este schimbarea premierului! Pentru că doar sacrificarea a doi-trei miniștri nu mai este oricum suficientă…

 

Bolojan și Țiriac! Se îngroașă gluma…

 

Venirea lui Ilie Bolojan ca premier rămâne visul multora dintre activiștii liberali care au dus greul și Opoziției, nu doar beneficiile intrării PNL-ului la guvernare. Cu toate că până și vechii lideri ai partidului știu foarte bine că un asemenea scenariu, oricât de pragmatic ar fi el, rămâne totuși doar o utopie… Mai ales că indicațiile cancelariilor occidentale sunt cu totul altele.

Însă faptul că un om de calibrul lui Ilie Bolojan la nivelul partidului a  girat mișcarea anti – Orban prin punerea în fruntea celor care cer tot mai insistent schimbarea premierului Orban spune multe! Pentru că Bolojan poate coagula oricând în jurul său bazinul electoral tradițional liberal. Iar pentru a înțelege mai bine dimensiunile atinse de mișcarea anti-Orban este suficient să amintim că Ion Țiriac s-a implicat total, inclusiv cu avioane particulare și locații în această mișcare…

Și cu toate că interesele lui Țiriac au fost întotdeauna strict pe persoană fizică, este totuși greu de crezut că miliardarul s-ar fi implicat pe față în susținerea contestatarilor lui Orban dacă nu era sigur că aceștia au sorți reali de izbândă. Plus acoperirea germană necesară..

 

”Omul BND”

 

Iar cum și Rareș Bogdan deja a confirmat că va pune umărul la înscăunarea lui Siegfried Mureșan drept premier, cel mai probabil în urma sugestiilor venite de la Bruxelles, nu putem decât să reluăm CV-ul de la mapa profesională a structurilor contrainformative românești publicat de noi în iunie anul trecut : ”Nu mai este deja un secret că ascensiunea fulminantă în forurile europene a altfel aproape necunoscutului politician Siegfried Mureșan pe plaiurile natale s-ar datora în mare parte sprijinului primit din partea influentului Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru afaceri euRopene din Bundestag.

De altfel și consilierul președintelui Băsescu, Adrian Rădulescu recunoscând cum a ajuns Siegfried Mureșan în fruntea listei PMP pentru Parlamentul European : Nu l-am adus noi domne, l-au adus serviciile, da! Și nouă ni l-au băgat pe gât și pe primul loc spunând că e marele român, care a lucrat în guvernul german, care are relații și o să ne reprezinte și așa mai departe…Lăsând astfel de înțeles că propulsarea lui Siegfried Mureșan ar fi putut fi chiar opera serviciilor secrete germane.

 

Ceea ce nu a făcut decât să legendeze și mai mult varianta de lucru că BND-ul ar fi de fapt cel care i-ar sufla în pupa noului liberal pe care Iohannis va fi nevoit să îl pună premier, când se va putea…” Mai ales că tânărul Siegfried a primit o bursă în Germania din partea Bundestag-ului și cu sprijinul asumat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, încă din anul 2006! După care, din anul 2009 a plecat cu totul la Bruxelles, unde a lucrat la Parlamentul European.

 

Iar după alți doi ani, în 2011 a preluat postul de consilier politic pentru probleme  economice și sociale ale Partidului Popular European, până ce Traian Băsescu l-a făcut europarlamentar din partea PMP. Post pe care l-a păstrat și acum, prin generozitatea fără de margini a Partidului Național Liberal. Astfel că pentru inițiații sistemului viitorul premier Siegfried Mureșan este doar un alt Dacian Cioloș, acesta activând de 14 ani doar în structurile progresiste europene…, conform celor de la Național.ro

Citește și:

Statul dă bani românilor! În ce condiții puteți beneficia de ajutor

SURSE De ce ar fi fost executat, în plină stare de urgență, șeful Casei de Pensii – Solicitarea Violetei Alexandru

Lista Neagră a lui Rizea: Mircea Geoană de la șpăgi de milioane la legături cu mafia italiană

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare